Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Whiting: "Meer wagens op de grid is goed, derde wagen niet waarschijnlijk"

Hoe graag Toto Wolff het ook wil: de derde wagen per team gaat er waarschijnlijk niet komen. De Oostenrijkse Mercedes-baas zit in een lastig parket nu twee van zijn juniorrijders, waarvan een tijdje terug werd verwacht dat beiden in 2019 uit zouden komen in de Formule 1, buiten de boot dreigen te vallen.

Esteban Ocon en George Russell zijn verbonden aan het Duitse merk en worden door Wolff bij teams geplaatst. Russell rijdt nu nog in de Formule 2, maar de Brit is hard op weg op het kampioenschap in die serie te veroveren. Een promotie naar de Formule 1 lijkt na de bizarre rijderscarrousel van afgelopen zomer echter vrijwel onmogelijk.

Wolff opperde daarom kortgeleden nog maar eens het idee om een derde wagen in te zetten. De Oostenrijker hoopte daarmee een vuurtje aan te wakkeren, waar andere grote teams op in konden spelen. Wedstrijdleider Charlie Whiting heeft echter laten weten dat het 'zeer onwaarschijnlijk' is dat er meer dan twee wagens per team worden toegelaten op de Formule 1-paddock. "Het tegenargument is ook vrij simpel", vertelt Whiting aan Motorsport.com. "Als je een dominant team hebt, is het podium volledig in hun kleuren gehuld. Als je drie dominante teams hebt, dan strijden de middenmoters om precies één schamel puntje. Het zou goed zijn voor de sport als er meerdere teams voor de prijzen konden meestrijden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi