Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wie had Verstappen kunnen vervangen bij afwezigheid van Ricciardo?

Uiteindelijk vielen de buikproblemen bij Max Verstappen mee, voorafgaand aan de GP van Saoedi-Arabië. Hij had begin van de week wat last, arriveerde een dag later in Djedda, maar reed uiteindelijk zijn Red Bull vanaf P15 naar P2. Maar wat als Verstappen niet had kunnen rijden?

Bij absentie van Verstappen zou je logischerwijs een vinkje zetten achter de naam van Daniel Ricciardo. De voormalige teamgenoot van Max Verstappen is sinds dit Formule 1-seizoen reservecoureur bij Red Bull. Maar opvallend genoeg was hij bij zowel de seizoensopener in Bahrein als bij de GP van Saoedi-Arabië niet aanwezig. Het roept de vraag op 'wat als?' als Verstappen of Perez plots ineens niet plaats kunnen nemen in de RB19? Teambaas Christian Horner gaf er na de tweede 1-2 van het seizoen duidelijkheid over. Tegenover onder meer RacingNews365 vertelde hij wie in de wagen zou zijn gestapt. "Het is duidelijk dat Daniel Ricciardo onze eerste keus is. Hij is er in Australië bij, bij de volgende GP. Maar we wisten dat Max oké was. We wilden hem gewoon wat rust geven omdat hij een behoorlijke heftige week achter de rug had."

Nieuw-Zeelander

Had Max op het nippertje de race niet gehaald, dan was het de Nieuw-Zeelander Liam Lawson die zijn eerste race in de Formule 1 had gereden. "Lawson was toch hier", gaf Horner duidelijkheid. Lawson zit in het opleidingsprogramma van Red Bull en reed vorig seizoen al twee vrije trainingen bij AlphaTauri en bij de eerste vrije training van de GP in Abu Dhabi verving hij Max Verstappen. Dit seizoen zal hij voor Team Mugen rijden in de Super Formula. En wie weet krijgt hij ooit nog een kans bij Red Bull of AlphaTauri.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"