Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Wie is de betere Ferrari-coureur? "Hij heeft meer snelheid en meer potentie"

Stel je voor: je bent teambaas van Ferrari en maakt de keuze om Lewis Hamilton aan te nemen voor 2025. Wie moet dan volgens jou het veld ruimen? Thierry Boutsen, voormalig racewinnaar in de Formule 1-coureur heeft daar zo zijn gedachten over...

Sainz leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn dit jaar voor het laatst teamgenoten bij Ferrari. Per 2025 wordt Sainz vervangen door niemand minder dan zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die de overstap van Mercedes naar de Italiaanse renstal gaat maken.

Sainz moet dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij is momenteel in gesprek met Mercedes, wist RacingNews365 eerder te melden. Maar ook Stake F1 lijkt een optie, aangezien het team in 2026 overgenomen gaat worden door Audi (en dat merk heeft goede banden met Sainz senior, red.). Hij zal er dus alles aan willen doen om dit jaar zichzelf te bewijzen. Dat lukt hem tot nu heel goed, met bijvoorbeeld de overwinning in Australië.

En zo werd de Ferrari-coureur zonder stoeltje voor 2025 de eerste Ferrari-racewinnaar van 2024. Dat Sainz goed werk levert, wordt ook erkend door voormalig F1-coureur Thierry Boutsen. "Sainz doet het erg goed, maar de auto is nooit erg goed geweest", legt de drievoudig Grand Prix-winnaar uit in een interview met PlanetF1. "Als je kijkt naar de prestaties van de twee (Ferrari-, red.) coureurs, dan zie je dat ze ups en downs hadden. Soms zit Leclerc ervoor, soms Sainz."

Wie is beter?

Boutsen gaat eerst dieper in op de situatie van de Monegask. "Leclerc heeft ontzettend veel snelheid in de kwalificatie. Wanneer de auto met zijn persoonlijke snelheid matcht, dan rijdt hij magische races. Toen hij instapte bij Ferrari in 2019 won hij in Spa en Monza, de manier waarop hij reed was gewoon ongelooflijk. Ik ben van mening dat hij zo'n type auto nodig heeft om in een omgeving terecht te komen waarin hij contant races kan winnen."

Dit zit volgens Belg iets anders in elkaar bij Sainz. "Hij zit in een andere positie. Hij heeft nooit zo gedomineerd als Charles. Toen hij naast Vettel reed, reed hij hem links en rechts voorbij. Deze twee mannen zitten in twee heel verschillende situaties, posities, en bovendien, ambities."

Boutsen vervolgt: "De ene heeft een contract getekend en zal dus misschien met wat afstand denken over de toekomst en hoe hij het team kan helpen, terwijl Sainz hier is om zoveel mogelijk uit de laatste races met Ferrari te halen, omdat hij geen andere keuze heeft."

Persoonlijk is de keuze snel gemaakt, als Boutsen deze beslissing in handen zou hebben. "De druk is anders. De mentaliteit van de twee is anders. Ik zou persoonlijk Charles houden in plaats van Carlos, als ik een keuze had. Als je kijkt naar de jaren dat ze samen zijn geweest, is Charles sneller geweest dan Carlos. Nu is de situatie anders, ze kijken op een andere manier naar de toekomst. Ik zou Charles zeker houden, hij heeft meer snelheid en meer potentie om te winnen", zo sluit de voormalig Arrows-coureur af.

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez