© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Wie wordt de opvolger van Massa bij Williams?

06 nov. 2017 11:21 Ruud Dimmers 0 reacties
Het ooit zo dominante Formule 1 team van Williams staat voor een moeilijke keuze: Wie wordt de teamgenoot van Stroll in 2018? Racingnews365 zet de vier grootste kanshebbers op een rij.

F1-team Williams staat voor lastige keuze voor 2018

Het F1-team van Williams houdt voor 2018 vast aan Lance Stroll en nam afscheid van Felipe Massa. De Braziliaan kondigde dit weekend zijn definitieve F1-pensioen aan.

Momenteel zijn er vier coureurs in de race voor het tweede stoeltje bij Williams. Coureurs met allemaal een eigen verhaal en de nodige tegenslag. Stuk voor stuk mannen die vechten voor hun laatste kans in de Formule 1.

Robert Kubica

Zag zijn F1-carrière voortijdig beëindigd worden na een rallycrash. De Pool stond te boek als een groot talent en presteerde prima bij BMW Sauber en Renault. Kwam voor het laatst in actie in 2010 voor Renault en is daarmee een groot risico. Zelden was een coureur tijdens een comeback na een lange afwezigheid echt succesvol. 

Daarbij komt dat er nog altijd vragen zijn over de fysieke gesteldheid van Kubica. Zijn kracht in de rechterarm is minder dan 50% van de oorspronkelijke kracht. 

Paul di Resta

Reed drie seizoenen lang voor Force India van 2011 tot en met 2013. Was in die jaren een goede subtopper, maar geen bijzonder talent. Dat was ook de reden waarom de F1 voor hem na drie seizoenen ophield. De naam van Di Resta zingt weer rond nadat hij in Hongarije op stel en sprong Felipe Massa moest vervangen.

Di Resta deed dit goed door zich snel aan te passen. Net als bij Kubica is het de vraag of Di Resta een directe versterking is voor Williams.

© Williams F1

Pascal Wehrlein

Zit gevangen bij Sauber en kent een wisselvallig seizoen. Dat de Duitser talent heeft staat buiten kijf en ook dit seizoen pakte hij weer belangrijke punten voor Sauber.

Grote vraag is of Mercedes haar pupil nog wil steunen. Als motorleverancier van Williams heeft het de mogelijkheid om een stoeltje te regelen in ruil voor korting op de motoren.

Daniil Kvyat

Twee jaar geleden zag zijn toekomst er rooskleurig uit. Reed voor Red Bull en kende een prima eerste seizoen aan de zijde van Daniel Ricciardo. In 2016 begon het verval en het ging razendsnel. Vervangen door Verstappen en teruggezet naar Toro Rosso. Daar kwam Kvyat totaal niet meer uit de verf.

Weet zich gesteund door de Russische autosportbond en diverse sponsoren. Een stoeltje bij Williams is echt zijn laatste kans. Lukt dat niet dan zit zijn F1-carrière er zeer waarschijnlijk op.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen