Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wie zijn de grote favorieten voor Formule 2-titel 2019?

Tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein zal er niet alleen geracet worden met Formule 1-wagens, ook komen de Formule 2-bolides na een winterstop van vier maanden weer in competitief verband de baan op. Op de deelnemerslijst staat in de persoon van Nyck de Vries één Nederlander, met MP Motorsport is er een Nederlands team.

Twintig coureurs krijgen 24 wedstrijden de tijd om hun kunsten te vertonen in het voorprogramma van de Formule 1: tijdens elk Grand Prix-weekend waarin de Formule 2 is vertegenwoordigd, werkt de opleidingsserie voor de koningsklasse twee wedstrijden af. RacingNews365 dook in de deelnemerslijst en zet de belangrijkste kanshebbers voor overwinningen en de uiteindelijke titel op een rijtje.

Allereerst is daar natuurlijk onze eigen Nyck de Vries . De 24-jarige Nederlander staat aan de vooravond van zijn derde Formule 2-seizoen en dit jaar moet het dan gaan gebeuren: de man uit Sneek zint op de kampioenschapstitel. De Vries moest in 2018, ondanks drie zeges, genoegen nemen met een vierde plaats in het eindklassement. De complete top drie (George Russell, Lando Norris en Alexander Albon) promoveerde naar de Formule 1. De Vries beschikt dit jaar over het zitje waarin schoonbroer Russell vorig jaar zetelde. Voor het grote publiek nog niet heel bekend, maar dit jaar heeft Sergio Sette Camara dé kans om daar verandering in te brengen. De testrijder van McLaren hield zich vorig jaar knap staande naast veelgeprezen toenmalig teammaat Norris en mag dit jaar bij DAMS bewijzen genoeg in huis te hebben om voor de titel te strijden. Kan Sette Camara de volgende Braziliaan op de Formule 1-grid worden?

M. Schumacher, staat er op de Formule 2-deelnemerslijst van 2019. Dat is natuurlijk niet de 50-jarige recordkampioen Michael over wie al jaren onduidelijk is hoe hij er gezondheidstechnisch aan toe is, maar diens 20-jarige zoon Mick Schumacher . De jonge Duitser werd in 2018 enigszins verrassend met overmacht kampioen in de Formule 3 en is door werkgever Prema gepromoveerd naar de F2. Bovendien is Schumi III tegenwoordig onderdeel van de Ferrari-opleiding. Zelf probeert hij de verwachtingen te temperen, maar reken er maar op dat velen de jonge Schumacher zo snel mogelijk in de Formule 1 willen zien. Luca Ghiotto werd in 2015 tweede in de GP3 Series achter Esteban Ocon en rijdt sinds het daaropvolgende jaar al mee in de laatste klasse voor de Formule 1. De boomlange Italiaan won in drie jaar tijd twee wedstrijden, maar kon nooit écht meekomen met de top. Bij UNI-Virtuosi, het team dat de plek van Russian Time heeft overgenomen, moeten de puzzelstukjes in 2019 op hun plaats vallen.

Nikita Mazepins vader heeft testdagen bij Mercedes gekocht om zijn zoon te helpen

Bij het beoordelen van Nobuharu Matsushita bestaat het gevaar op onderschatting. Goed, de 25-jarige Japanner heeft in de afgelopen jaren geen aansprekende titels gewonnen, maar dat hij een potje kan sturen staat buiten kijf. Bovendien kan de herintreder (Matsushita reed van 2015 tot en met 2017 ook al in de serie) rekenen op een zeer belangrijke partner in de vorm van Honda. Presteert Matsushita namens het Carlin-team, dan is een Toro Rosso-zitje - hoe ver weg dat nu ook lijkt - in de toekomst zeker niet ondenkbaar. Geld wat stom is maakt recht wat krom is. De rekeningen bij ART Grand Prix worden dit jaar betaald door Nikita Mazepin , althans, door zijn puissant rijke miljardairsvader. Mazepin eindigde vorig jaar als vicekampioen in een niet zeer sterk GP3-veld, in het verleden kocht hij enkele testdagen bij Force India. Ga ervan uit dat Mazepin gedurende het seizoen vordert steeds nadrukkelijker meedraait in de F2: de Rus (20) krijgt van vaderlief een handvol testdagen bij de F1-stal van Mercedes om zijn rijvaardigheid op te schroeven. Schumacher is niet het enige Ferrari-talent op de Formule 2-grid van 2019: naast de Duitser mag ook Callum Ilott laten zien wat hij in huis heeft. De Brit had aan drie seizoenen in de Formule 3 niet genoeg om zijn talent te etaleren en viel ook in zijn eerste en enige GP3-jaar ietwat tegen. Als rijder van het Sauber Junior-team mag Ilott bewijzen dat resultaten voor hem met de jaren komen. Het nieuwe Formule 2-seizoen begint zoals gezegd komend weekend, op zaterdagmiddag (na de Formule 1-kwalificatie) wordt de eerste wedstrijd van 2019 verreden. Op zondagochtend wordt vervolgd met de sprintwedstrijd, de tweede race van het weekend.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'