Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

Wijn houdt AlphaTauri-personeel warm tijdens gure wintermaanden

AlphaTauri heeft een uitgebreid plan opgesteld om per 2030 volledig klimaatneutraal te kunnen opereren als Formule 1-team. Een belangrijke rol is daarin weggelegd voor de lokale wijnindustrie.

AlphaTauri crew
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 streeft er naar steeds duurzamer te worden en zo het milieu minder te belasten bij het uitvoeren van de sport die ooit als zeer vervuilend te boek stond. AlphaTauri draagt zijn eigen steentje bij en komt met een uitgebreid plan om per 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

Belangrijkste twee speerpunten daarbij zijn het inzetten van volledig groene energie, afkomstig van volledig klimaatneutrale bronnen, als ook het opwarmen van de eigen faciliteiten met behulp van de lokale wijnindustrie.

Men wil vanaf de herfst warmtesystemen operationeel hebben die aangedreven worden door energie die wordt gewonnen door de lokale wijnindustrie en bijbehorend tuinafval. Daarvoor slaat men de handen ineen met de Italiaanse wijngigant, de Caviro Group. Op enkele honderden meters van de fabriek wordt daar energiecentrale ingericht met een directe pijplijnverbinding naar het hoofdkwartier in Faenza.

Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1