Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wijze lessen van een jonge Verstappen: "Dat heb ik van hem geleerd"

Max Verstappen is inmiddels zijn tiende seizoen in de Formule 1 ingegaan en mag zich drievoudig wereldkampioen noemen. Dat kwam zeker niet vanzelf, want Verstappen moest op jonge leeftijd leren hoe hij met zijn vak om moest gaan.

Verstappen 2014
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen maakte ruim negen jaar geleden als 17-jarig broekie zijn debuut in de Formule 1 voor Toro Rosso. Gaandeweg de tijd in de koningsklasse van de autosport leerde hij heel veel bij om uiteindelijk de coureur te zijn die hij nu is. Voordat hij zijn entree maakte in de F1 leerde hij enorm veel van zijn vader Jos Verstappen.

Maar ook de Koninklijke Nationale Autosport Federatie (KNAF) heeft bijgedragen aan de autosportcarrière van de inmiddels 26-jarige Verstappen. "Natuurlijk was Max er ook zonder de KNAF gekomen, maar we hebben zeker kunnen helpen. Met name financieel. Het is een misvatting dat Jos het allemaal zelf betaalde", zo vertelt Maarten van Wesenbeeck, de voormalig algemeen directeur en voorzitter van het talentenprogramma van de KNAF tegen Formule 1 Magazine. "Dat kon niet, het gaat om echt veel geld en daar hebben wij als de KNAF die laatste twee jaar voor hij zijn F1-debuut maakte, mee kunnen helpen."

Naast de financiële ondersteuning kreeg de jonge Verstappen ook mediatraining van Allard Kalff. "Of hij er veel van opgestoken heeft? Dat was niet nodig. Je merkte toen al dat hij een bepaalde kijk had op dingen. In alles wat hij deed, wist hij precies wat hij eruit wilde halen. Natuurlijk zagen we toen al dat hij extreem talentvol was", zo legt Van Wesenbeeck uit.

Hij zag daarbij dat Verstappen zich onderscheidde van de rest en niet alleen met wat hij in de auto liet zien. "Het was zijn benadering. Die was heel anders dan bij de meesten. Van hem ik geleerd wat topsport op het hoogste niveau inhoudt. Dat je geen concessies doet aan je doel. Dat heb ik ook zo ervaren in de discussies die ik met Jos had. Ze waren hard richting de bond, maar als je zelf straight bent, kun je ook hard terug zijn. We wisten goed wat we aan elkaar hadden: ik had dus een prima relatie met Jos. En nog steeds", zo sluit Van Wesenbeeck af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'