© Twitter Will Power

Nieuwsoverzicht

Will Power wint de Indy500

27 mei 2018 21:36 Wanda Bisschop 0 reacties
Na de overwinning van Daniel Ricciardo tijdens de GP van Monaco is het opnieuw raak voor Australië. Will Power wint namelijk voor de eerste keer de Indy500.

Will Power dolblij: 'Ik kan het niet geloven''

Power nam voor de elfde keer deel aan de Indy500 en had zich met een derde startplek een goede uitgangspositie verschaft.

Tijdens de slotfase van de boeiende Indy500 lag hij vierde maar de gehele top drie, Oriol Servia, Stefan Wilson en Jack Harvey, moest toen nog naar binnen voor het bijvullen van de brandstof. Power kwam opnieuw aan de leiding te liggen en gaf deze vervolgens niet meer uit handen.

Polesitter Ed Carpenter lag het eerste deel van de race aan de leiding maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Power en kwam als tweede over de finish. De 102e editie van de Indy500 werd opschrikt door verschillende crashes. Onder meer ex-winnaars Tony Kanaan en Helio Castroneves gingen in de fout.

Power rijdt sinds 2009 voor het team van Penske Racing die in 2015 dankzij Juan Pablo Montoya de laatste overwinning in de Indy500 boekte.

Traditiegetrouw kreeg de winnaar na afloop een flesje melk overhandigd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen