Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams beklonk Russell-deal tijdens Grand Prix van Rusland

George Russell mocht het heugelijk nieuws op vrijdagochtend naar buiten brengen, maar had daarvoor al een tijdje zijn kaken op elkaar moeten houden. De 20-jarige Brit, die gisteren werd bevestigd als Williams-rijder voor het seizoen 2019, beklomk zijn deal tijdens het Russische GP-weekend.

Na de kwalificatie op het Sochi Autodrom, waar Nyck de Vries overigens de poleposition voor zich opeiste, moest Russell zich melden bij de Williams-hospitality.

"Ik kreeg een appje van (teambazin) Claire (Williams, red.), waarin ze me vroeg om naar haar toe te komen. Ik wilde er niet teveel van verwachten, maar toen ik aankwam nam ze me apart en zei ze dat Williams voor mij had gekozen", vertelt Russell op zijn perspresentatie aan PA. "Ik kon mijn oren niet geloven en reageerde dat ik dolgraag voor haar aan de slag wil gaan." Wie Russells teamgenoot bij Williams wordt is nog onduidelijk. De naam van Sergey Sirotkin wordt het meeste genoemd, de Rus zou aan het begin van dit jaar namelijk een contract voor twee seizoenen hebben getekend.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"