Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Williams bevestigt: "Drie opties voor tweede F1-stoeltje

Nu Alex Albon vastzit aan een langetermijncontract bij Williams, is het team uit Grove op zoek naar een tweede coureur voor de komende jaren. Teambaas James Vowles heeft nu bevestigd dat hij momenteel met drie kandidaten om de tafel zit.

Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams-teambaas James Vowles heeft bekendgemaakt dat hij drie coureurs op zijn shortlist heeft staan voor het tweede stoeltje bij het team in 2025. Het in Grove gevestigde team bevestigde vlak voor de Grand Prix van Emilia-Romagna dat Alexander Albon een nieuw meerjarig contract heeft getekend.

Het is echter nog niet bekend wie er vanaf 2025 naast Albon komt te rijden. Logan Sargeant heeft sinds zijn aanstelling bij Williams in 2023 nog maar weinig indruk kunnen maken en volgens speculaties zouden meerdere coureurs azen op een stoeltje bij het topteam van weleer. Onder andere Andrea Kimi Antonelli wordt veelvuldig genoemd als opvolger van de Amerikaan, maar ook Valtteri Bottas zijn naam zingt steeds vaker rond. Die geruchten werden versterkt nadat er in Imola beelden uitlekten waarop te zien was dat Bottas uit het motorhome van Williams kwam. 

Met één coureur al vastgelegd voor de komende seizoenen, liet Vowles doorschemeren dat er in de nabije toekomst een beslissing wordt genomen over het tweede stoeltje. "Ik wil geen afbreuk doen aan het positieve bericht dat we iemand hebben die zich wil inzetten voor de toekomst van Williams op de lange termijn", vertelde Vowles aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik kijk op dit moment naar drie opties voor 2025 en 2026. Zo simpel is het. Zodra we in een positie zijn waarin ik er openlijk over kan praten, wat niet lang meer zal duren, zullen we dat doen."

Williams 'moet met anderen praten'

Hoe zit het dan met Sargeant zelf? De Amerikaan heeft het opnieuw zeer moeilijk en kent ondertussen zijn plek bij Williams. Dit kwam het beste tot uiting in Melbourne. De Grand Prix van Australië moest Sargeant verplicht aan zich voorbij laten gaan toen Williams besloot om Albon zijn chassis te geven, dat terwijl Albon eigenhandig zijn eigen chassis beschadigde in een crash.

Terwijl Vowles al eerder aangaf dat Sargeant zijn eigen toekomst in handen heeft, geeft hij inmiddels ook toe dat er alternatieven voor de Amerikaanse coureur moeten worden nagestreefd. "Op dit moment weten we dat we op het hoogste niveau moeten presteren", verklaart Vowles. "Logan heeft zelf in de hand hoe hij ervoor kan zorgen dat hij op dat niveau presteert. Dat heb ik hem niet ontnomen. Maar het is duidelijk dat we ook met anderen moeten praten, en dat doen we ook."

Ondanks dat Williams niet bepaald het beste team op de grid is, lijken de opties voor het team van Vowles wel groter dan voor menig team. Veel coureurs lijken interesse te hebben in het plan dat Vowles heeft uitgerold. De eerbenoemde Antonelli en Bottas lijken de voornaamste kandidaten, maar ook de namen van Esteban Ocon en Zhou Guanyu zingen rond. Ocon voornamelijk vanwege het feit dat Alpine momenteel totaal niet kan leveren en hij nog altijd sterke banden onderhoudt met Mercedes en Toto Wolff. Zhou is een ander verhaal. Tijdens de Grand Prix van China werd duidelijk hoe populair de Chinees is in eigen land en gezien het belang van de Chinese markt, zou Zhou zomaar een belangrijke rol kunnen gaan spelen in de keuze van Williams.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen