Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams blij met teambaas Vowles: "Een briljante coup"

Claire Williams ziet vanaf de zijlijn toe hoe het Williams Formule 1-team de weg omhoog heeft ingeslagen, onder leiding van James Vowles. De dochter van oprichter Frank Williams ziet in Vowles de ideale man op de juiste plek bij Williams.

James Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Claire Williams was van 2013 tot en met 2020 teambaas van het door haar vader opgerichte Formule 1-team. Ze werd opgevolgd door Jost Capito, maar goede resultaten bleven uit. Sinds 2023 is James Vowles de nieuwe eindverantwoordelijke bij Williams en onder zijn leiding klom het team in 2023 direct naar de zevende plaats bij de constructeurs. Dit tot tevredenheid van Claire Williams.

"Ik ben echt blij dat iemand als James dat team leidt. Er zijn niet veel mensen die de ervaring hebben die je nodig hebt om een team te leiden, laat staan een team op te bouwen dat er behoorlijk slecht aan toe was. Als ik dat mag zeggen tenminste, want ik leidde het", zegt Williams in gesprek met Blackbook Motorsport.

"De nieuwe eigenaar, investeringsmaatschappij Dorilton, heeft een briljante coup gepleegd toen het hem (Vowles, red.) van Mercedes wist te halen. Ik ben erg beschermend over Williams en wie het runt en wie het vertegenwoordigt, ook al is het niet meer van ons", aldus Williams die eind 2020 terugtrad, toen Dorilton Williams overnam.

Williams onthult ook dat Vowles zo beleefd was om haar te vertellen dat hij vanuit haar vaders oude kantoor in de fabriek in Grove zou gaan werken. Iets wat de vorige teambaas niet deed. "Als je vader een team heeft opgebouwd waar hij bloed, zweet en tranen voor heeft gelaten met de rest van de mensen die met hem en Patrick (Head, red.) bij Williams werkten... dat is een enorme erfenis waar we als familie altijd ongelooflijk trots op zullen blijven."

"Dat is een van de redenen, denk ik, dat Dorilton de naam Williams wilde behouden. Er zit een enorme waarde en nalatenschap in. Als je vader zoveel werk in iets heeft gestoken, wil je er absoluut zeker van zijn dat de persoon die het overneemt het werk aankan en ik denk dat James dat kan."

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco