Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams-coureurs spreken van 'nieuwe filosofie': "Moeten onze rijstijl aanpassen"

Williams heeft de nieuwe FW46 gepresenteerd. Het team uit Grove hoopt dat ze met die auto definitief het middenveld gaan bestormen. Alex Albon en Logan Sargeant hebben in ieder geval heel veel zin in 2024.

Williams F1 115618 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams F1

Kan Williams opnieuw een stap zetten? Het is de vraag die boven het team hangt. Alex Albon en Logan Sargeant leidden het team vorig jaar naar de zevende plaats in het constructeurskampioenschap, maar het team uit Grove gaat ambitieuzer aan 2024 beginnen. De focus werd al vroeg naar de nieuwe bolide verlegd en dat moet zijn vruchten afwerpen.

De FW46 werd in ieder geval op mooie wijze gepresenteerd in New York. Albon benadrukt in een persbericht dat Williams ambitieus het nieuwe jaar ingaat.

"Na een zeer positief jaar hopen we in 2024 onze vooruitgang voort te zetten", vertelt Albon. "We werken hard om qua prestaties een stap te zetten. We hebben veel van het team gevraagd in het proces om de auto in het juiste window te krijgen. Bovendien hebben we de filosofie een beetje veranderd. Onze rijstijl zal aangepast moeten worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het een goede verandering betreft."

Geweldige livery

Sargeant vindt de auto prachtig. "Na de onthulling van deze geweldige livery sta ik te popelen om achter het stuur van de FW46 te kruipen en me te blijven ontwikkelen als coureur. Ik heb een productieve winter achter de rug, waarin ik me zowel fysiek als mentaal heb kunnen voorbereiden op het komende jaar. Kijkend naar mijn eerste jaar heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan. Daar kan ik alleen maar van profiteren in het nieuwe seizoen."

"Ik weet wat mijn doelen zijn in 2024", vervolgt Sargeant zijn verhaal. "Ik wil de geboekte vooruitgang bij Williams doorzetten en ik ben van plan om meer bij te dragen aan het succes van het team. Iedereen heeft keihard gewerkt om de FW46 klaar te maken. Ik kan ze niet genoeg bedanken voor hun harde werk en de steun. Hopelijk kunnen we in 2024 samen mooie resultaten behalen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"