Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Williams F1 ontwikkelt zich in de juiste richting'

Ook voor Williams F1 wordt het nieuwe Formule 1 seizoen een uitdaging. Vooral nu ze beschikken over hun jongste rijdersduo tot nu toe en de resultaten de laatste jaren bepaald niet bijzonder waren.

De onverwachtse derde plek van Lance Stroll tijdens de GP van Azerbeidzjan was ook direct het enige lichtpuntje in het afgelopen seizoen voor Williams F1. Dit jaar vormt Stroll een rijdersduo met nieuwkomer Sergey Sirotkin en moeten beiden rookies afrekenen met hun imago van 'pay-driver'. Ondanks dat het team van Williams al enige tijd weinig progressie maakt, is technisch directeur Paddy Lowe ervan overtuigd dat Williams zich in de juiste richting ontwikkelt. In gesprek met Racer geeft hij zijn visie hierop.

"Het belangrijkste is dat de organisatie zich continu blijft ontwikkelen. Echt drastische veranderingen hoeven niet doorgevoerd te worden, dat is ook niet mijn stijl. Ik ben er niet op uit om een revolutie te creëren. Williams is een goed team waarmee we de juiste richting op gaan." Voor Paddy Lowe is het vooral wennen dat hij nu moet werken met een relatief krap budget. "Bij een kleiner team heb je net iets eerder het plafond van je budget gehaald. Daarom is het ook ontzettend belangrijk dat we de juiste keuzes maken en ons geld op de juiste manier investeren. Het blijft alleen wel lastig om de juiste prioriteiten te stellen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'