Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams F1: 'Pascal Wehrlein serieuze optie voor 2018'

Het F1-team van Williams heeft aangegeven dat Pascal Wehrlein een serieuze optie voor 2018 is. De Duitser rijdt met de steun van motorleverancier Mercedes nu bij Sauber.

Als motorleverancier heeft Mercedes altijd een inbreng bij het team van Williams dat met de Duitse motoren rijdt. Mercedes gaf aan zich niet direct met de rijderskeuze te bemoeien, maar het beschikt wel over financiële macht. Korting op motoren voor Williams, in ruil voor een contract voor de talentvolle Wehrlein. Daar waar Robert Kubica en Paul di Resta de afgelopen week zichzelf moesten bewijzen tijdens een test in Hongarije, geldt dit niet voor Wehrlein. " Iemand als Pascal laten we niet testen, hij rijdt iedere week in de Formule 1", laat Paddy Lowe weten. " Het belangrijkste is dat het team een coureur kiest die ons in staat stelt om de beste resultaten te geven en het meeste potentieel heeft voor 2018."

Op de lijst van Williams staan in totaal vier coureurs. Felipe Massa rijdt nu voor het team, maar het vuur is wel gedoofd bij de oude Braziliaan. Kubica en Di Resta gingen jaren geleden al met F1-pensioen en Wehrlein staat te boek als een groot talent. De Duitser is de man voor de toekomst, terwijl de andere coureurs allemaal al ruim in de dertig zijn en een groot vraagteken zijn. " Onze overwegingen voor onze rijderskeuze zijn nog altijd volledig open. Daarbij overwegen we ook Massa die hoog op ons lijstje staat. We kijken verder dan alleen de coureurs die voor ons getest hebben (Kubica en Di Resta red.)."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"