© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Williams F1: 'Pascal Wehrlein serieuze optie voor 2018'

23 okt. 2017 09:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-team van Williams heeft aangegeven dat Pascal Wehrlein een serieuze optie voor 2018 is. De Duitser rijdt met de steun van motorleverancier Mercedes nu bij Sauber.

Formule 1 team Williams zit Pascal Wehrlein als kandidaat voor 2018-stoeltje

Als motorleverancier heeft Mercedes altijd een inbreng bij het team van Williams dat met de Duitse motoren rijdt. Mercedes gaf aan zich niet direct met de rijderskeuze te bemoeien, maar het beschikt wel over financiële macht. Korting op motoren voor Williams, in ruil voor een contract voor de talentvolle Wehrlein.

Daar waar Robert Kubica en Paul di Resta de afgelopen week zichzelf moesten bewijzen tijdens een test in Hongarije, geldt dit niet voor Wehrlein.

"Iemand als Pascal laten we niet testen, hij rijdt iedere week in de Formule 1", laat Paddy Lowe weten.

"Het belangrijkste is dat het team een coureur kiest die ons in staat stelt om de beste resultaten te geven en het meeste potentieel heeft voor 2018."

Op de lijst van Williams staan in totaal vier coureurs. Felipe Massa rijdt nu voor het team, maar het vuur is wel gedoofd bij de oude Braziliaan. Kubica en Di Resta gingen jaren geleden al met F1-pensioen en Wehrlein staat te boek als een groot talent. De Duitser is de man voor de toekomst, terwijl de andere coureurs allemaal al ruim in de dertig zijn en een groot vraagteken zijn.

"Onze overwegingen voor onze rijderskeuze zijn nog altijd volledig open. Daarbij overwegen we ook Massa die hoog op ons lijstje staat. We kijken verder dan alleen de coureurs die voor ons getest hebben (Kubica en Di Resta red.)."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen