© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams F1 voert de druk op Lance Stroll op

25 feb. 2018 10:00 Wanda Bisschop 1 reacties
Lance Stroll maakte in 2017 zijn debuut in de Formule 1. Voor de jonge Canadees werd het een seizoen met ups en downs waarin hij uiteindelijk twaalfde werd in het WK.

Lance Stroll is de kopman van Williams F1 in 2018

Stroll eindigde daarmee slechts een puntje achter zijn ervaren teamgenoot Felipe Massa. Dit jaar vormt hij samen met de Rus Sergey Sirotkin het rijdersduo voor Williams F1 en wordt er vooral van Stroll meer verwacht.

Technisch directeur Paddy Lowe laat in gesprek met ESPN weten dat Stroll geleerd heeft van zijn debuutjaar en alleen daardoor al sterker zal zijn.

"Ik verwacht dat het tweede seizoen van Lance compleet anders wordt dan zijn eerste jaar. Hij was vorig jaar natuurlijk nog ontzettend jong, net achttien jaar. Alles was nieuw voor hem en de uitdaging was natuurlijk erg groot waarbij de Formule 1 een behoorlijke intense omgeving is."

De druk was vorig jaar enorm voor Lance Stroll, vooral omdat de meesten hem nog steeds zien als een soort van 'pay-driver' vanwege zijn rijke vader.

Het is dan ook aan Stroll om de critici de mond te snoeren. Paddy Lowe is er in ieder geval van overtuigd dat zijn jonge pupil hiertoe in staat is.

"Ik denk dat hij dit jaar beter voorbereid is waardoor we ook grote dingen van hem kunnen verwachten. Iedereen vergeet gewoon heel gemakkelijk dat hij nog zo jong is. Bij Williams denken we allemaal dat hij een ontzettend sterk seizoen gaat rijden in zijn tweede jaar in de Formule 1."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen