Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams F1 voert de druk op Lance Stroll op

Lance Stroll maakte in 2017 zijn debuut in de Formule 1. Voor de jonge Canadees werd het een seizoen met ups en downs waarin hij uiteindelijk twaalfde werd in het WK.

Stroll eindigde daarmee slechts een puntje achter zijn ervaren teamgenoot Felipe Massa. Dit jaar vormt hij samen met de Rus Sergey Sirotkin het rijdersduo voor Williams F1 en wordt er vooral van Stroll meer verwacht. Technisch directeur Paddy Lowe laat in gesprek met ESPN weten dat Stroll geleerd heeft van zijn debuutjaar en alleen daardoor al sterker zal zijn. "Ik verwacht dat het tweede seizoen van Lance compleet anders wordt dan zijn eerste jaar. Hij was vorig jaar natuurlijk nog ontzettend jong, net achttien jaar. Alles was nieuw voor hem en de uitdaging was natuurlijk erg groot waarbij de Formule 1 een behoorlijke intense omgeving is."

De druk was vorig jaar enorm voor Lance Stroll, vooral omdat de meesten hem nog steeds zien als een soort van 'pay-driver' vanwege zijn rijke vader. Het is dan ook aan Stroll om de critici de mond te snoeren. Paddy Lowe is er in ieder geval van overtuigd dat zijn jonge pupil hiertoe in staat is. "Ik denk dat hij dit jaar beter voorbereid is waardoor we ook grote dingen van hem kunnen verwachten. Iedereen vergeet gewoon heel gemakkelijk dat hij nog zo jong is. Bij Williams denken we allemaal dat hij een ontzettend sterk seizoen gaat rijden in zijn tweede jaar in de Formule 1."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"