Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams gebruikt onervarenheid Stroll en Sirotkin niet als excuus

Het team van Williams F1 stond altijd garant voor een plekje in het middenveld maar inmiddels is het team afgegleden naar de laatste plek. Zelfs Sauber is Williams voorbij gestreden maar dat heeft volgens technisch directeur niks te maken met de onervarenheid van Stroll en Sirotkin.

Lance Stroll wist in de kwalificatie voor de GP van Melbourne nog door te dringen tot Q2 maar in Bahrein en China kwamen zowel Stroll als Sirotkin niet verder dan Q1. Het gaat technisch directeur Paddy Lowe te ver om de 'schuld' hiervoor neer te leggen bij de coureurs. "De FW41 is ontwikkeld met een bepaalde gedachte in ons hoofd maar dat heeft helaas ons nog geen mooie resultaten opgeleverd. Om het gebrek aan goede klasseringen te wijten aan Stroll en Sirotkin is onterecht." "Natuurlijk missen onze coureurs ervaring maar we zijn erg tevreden over hoe ze het doen. We moeten gewoon onder ogen zien dat onze auto niet zo presteert als dat we hadden verwacht."

Ondanks dat het nu even tegenzit, zit Williams niet bij de pakken neer. Lowe geeft aan Crash.net dan ook aan dat hij ervan overtuigd is dat het team dit seizoen nog stappen gaat zetten. "Het heeft geen zin om depressief langs de kant te gaan zitten. We moeten gewoon alles goed analyseren en daar op in springen. Natuurlijk is het voor iedereen duidelijk dat we geen goede start hebben gemaakt maar we zijn optimistisch ingesteld. We willen dit seizoen nog stappen maken en daar zijn we al druk mee bezig."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"