© Williams

Nieuwsoverzicht

Williams geeft problemen met nieuwe auto toe

11 mrt. 2018 09:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor het team van Williams F1 verliepen de testweken in Barcelona bepaald niet probleemloos. Zowel Stroll als Sirotkin waren vrijwel continu in de achterhoede te vinden en moeten dus duidelijk nog stappen maken om de strijd met het middenveld aan te kunnen.

Williams heeft haar ware potentieel nog niet getoond

De verwachtingen rondom de FW41 waren voorafgaande aan de testdagen hoog gespannen. De testdagen lieten echter een compleet ander beeld zien met een gebrek aan snelheid gecombineerd met een gebrek aan ervaring bij de coureurs.

Technisch directeur Paddy Lowe erkende na afloop van de testdagen dan ook dat er nog behoorlijk wat werk verzet moet worden.

"We hebben verschillende dingen getest maar werden vooral beperkt door de instabiliteit van de wagen in de bochten. Dat is aldoor al een probleem geweest maar nu wordt het nog eens versterkt."

"Als we daar iets op kunnen vinden dan gaan onze rondetijden wel omlaag omdat andere aspecten van de auto behoorlijk goed werken."

Volgens Lowe ligt een oplossing niet zo voor de hand maar verwacht hij wel dat het team zich gedurende het seizoen verder gaat ontwikkelen.

"Het probleem ligt vaak aan de kant van de aerodynamica maar de oplossing kan in van alles zitten, zelfs in de banden. Het kost helaas de nodige tijd om dit te verbeteren en de auto te optimaliseren. Ik denk wel dat we dit seizoen enorm veel progressie gaan maken. Dit team heeft een enorm potentieel."

"Williams heeft in mijn ogen een ontzettend sterk aerodynamisch pakket. De technologie en het team zijn behoorlijk sterk. We hebben daarnaast een hele goede windtunnel die zich kan meten met de besten. We beschikken dus over goed gereedschap waar we ook op de juiste manier gebruik van maken maar we kunnen er nog veel meer uit halen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen