Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams: "Gênant dat we dit drama beleven"

Claire Williams geneert zich voor het feit dat Williams de bolide van 2019 niet op tijd klaar had voor de start van de wintertests. De teambaas wil niemand daarvan echter publiekelijk de schuld geven.

"Dit is niet een situatie die we voorzagen", aldus Williams tegenover onder meer RacingNews365 in Barcelona. "We zijn teleurgesteld, maar het is ook gewoon gênant. Dit is in veertig jaar nog nooit voorgekomen."

Williams gaf vorige week al aan dat de shakedown tijdens een geplande promofilmdag niet gehaald ging worden, vanwege vertraging met het voltooien van de FW42. Zondagochtend bleek dat de auto zelfs niet op tijd klaar was om maandagochtend te kunnen testen. "Sommige ondedrdelen kwamen niet zo snel door als we hadden gehoopt. Maar ik treed niet in details over het waarom. We gaan dat nog wel zelf onderzoeken in onze fabriek en het oplossen zodat het niet weer gebeurt", aldus de leidster van de Britse renstal. "Er zijn veel elementen die voor deze situatie hebben gezorgd, maar ik ga niet wijzen, dat vind ik verkeerd." Wat de consequenties zijn van de gemiste testtijd, kan Williams nog niet aangeven. In elk geval wordt het testprogramma aangepast om toch enigszins goed voorbereid naar de eerste Grand Prix van het jaar te kunnen: "Ik denk dat het nu moeilijk te zeggen is welke impact het missen van twee testdagen gaan hebben voor onze kansen dit seizoen. Dat zal pas later blijken. We hebben ons testprogramma natuurlijk wel aangepast."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'