Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams heer en meester op het gebied van snelste pitstops

Opnieuw was het team van Williams F1 het winnende team als het gaat om de snelste pitstops. De racestal was ook vorig jaar al sterk op dit onderdeel. Ook dit jaar staat het team regelmatig bovenaan in de DHL Fastest Pitstop Award. Tijdens de GP van Engeland was het opnieuw raak en had de concurrentie het nakijken.

Williams had slechts 2,02 seconden nodig voor de enige pitstop van Felipe Massa. Dit was maar liefst twee tienden sneller dan de snelste pitstop bij Mercedes. Opvallend is echter dat Williams maar liefst vijf tienden extra nodig had om de auto van Stroll te voorzien van verse banden.

Ook Red Bull Racing scoorde goed op Silverstone. Zowel de stop van Verstappen als Ricciardo waren snel genoeg voor een plek in de top 10. Enige kanttekening hierbij is wel dat het hier gaat om de tweede pitstop van de Nederlander. Bij zijn eerste pitstop ging er helaas iets mis waardoor de undercut van Ferrari met Vettel slaagde en Verstappen zijn derde plek kwijt was.

886691414435876864

Close to the 2-second mark, @WilliamsRacing ... #F1 #BritishGP @DeutschePostDHL pic.twitter.com/8S3UGyhNa4 — Formula 1 (@F1) 16 juli 2017

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden