Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams houdt hoop: "Leren hiervan, volgend jaar sterker"

Over Paddy Lowe valt veel te zeggen, maar niet dat hij met de pet naar het team van Williams gooit. De in Kenia geboren Brit, tegenwoordig als technisch directeur aan Williams verbonden, houdt ondanks alle malheur van de afgelopen weken hoop op een goede toekomst.

Williams zat in februari in de hoek waar de klappen vielen. De nieuwe FW42 was niet op tijd af en zodoende moest de Britse stal de eerste twee dagen van de eerste wintertestweek volledig missen. Pas op woensdag werden de eerste rondjes gereden.

Lowe probeert ondanks alle negativiteit rond zijn team het moraal een beetje hoog te houden. "Het is niet de eerste keer dat een Formule 1-team niet op komt dagen op dag één van de wintertest", spreekt hij tegenover onder meer RacingNews365 . "Bovendien is het anno 2019 een crime om de wagen op tijd af te krijgen." "De complexiteit van de bolides maakt het extra lastig, en de auto van 2018 de baan opsturen is ook geen optie. We hebben gefaald om wat betreft het op tijd opleveren van de nieuwe wagen, maar we zijn hier nog steeds. De wagen doet het, en is bovendien betrouwbaar. We laten deze vervelende gebeurtenis achter ons om volgend jaar sterker voor de dag te komen", besluit Lowe strijdvaardig. Williams-coureur Robert Kubica was na afloop van de tweede testweek minder positief. De 34-jarige Pool, die na lang blessureleed zijn terugkeer maakt in de koningsklasse van de autosport, kwam op vrijdagavond bijzonder terneergeslagen en teleurgesteld over .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"