© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams: "Ik ga desnoods vechtend met het team ten onder"

Williams maakte de afgelopen jaren een vrije val in de constructeursstand. Van regelmatige podiumkandidaat in 2014 tot het lelijke eendje van de Formule 1 in 2018. Aan het roer staat Claire Williams, 'de dochter van', die van geen wijken wil weten.

Officieel is Claire Williams niet eens de teambaas, maar de 'waarnemend teambaas'. Ze is wanhopig op zoek naar een manier om net zoals in 2014 de weg naar voren te vinden, maar zonder ingrijpende reglementswijzigingen is dat zoeken naar een naald in een hooiberg.

Zodoende lijkt Williams ook voor 2019 te zijn veroordeeld tot een bijrol in de achterhoede van de Formule 1. Ook al kondigt Williams maandag tijdens de teampresentatie een nieuwe titelsponsor aan, veel mensen zijn van mening dat Williams er goed aan zou doen het team te ontdoen van het stempel 'privéteam', door bijvoorbeeld een intensieve samenwerking met een ander team of zelfs een volledige overname.

Maar dat ziet Williams niet zitten, ze gaat nog liever met het team ten onder dan dat ze haar strijd opgeeft: "Ik heb persoonlijk ontzettend veel geïnvesteerd in dit team om de nalatenschap van mijn vader Frank en mijn moeder overeind te houden. Dat is ontzettend hard werken, maar ik houd van mijn werk."

"Ik ben nog altijd voor de volle honderd procent bereid om mijn mouwen op te stropen en te vechten voor dit team met alles wat ik in me heb. "Ik ga nog liever strijdend ten onder dan dat ik mijn geloof dat dit team terug kan keren aan de top opgeef. Williams hoort thuis in de Formule 1 en is nog steeds van toegevoegde waarde voor de sport", besluit Claire Williams in gesprek met Racer.com.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen