© Sauber F1 Team

Nieuwsoverzicht

'Williams in gesprek met Pascal Wehrlein'

03 okt. 2017 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Pascal Wehrlein is met Williams in gesprek over een stoeltje voor 2018. De Mercedes-jongeling zoekt nog naar een stoeltje voor het komende seizoen.

Wolff: 'We pushen Williams niet bij de rijderskeuze'

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is Pascal Wehrlein één van de coureurs waarmee het F1-team van Williams in gesprek is voor een stoeltje voor 2018.

"Ik denk dat ze met vier coureurs in gesprek zijn. Kubica, Di Resta, Massa en Wehrlein," laat Wolff aan Sky Sports weten.

Wehrlein reed tot dusver met de steun van Mercedes bij Manor en Sauber. De Duitsers zijn ook motorleverancier van Williams, maar Wolff wil zich niet mengen in de rijderskeuze voor 2018.

"Zelfs als wij een stem zouden hebben in hun rijderskeuze dan zouden we dat niet doen. Een raceteam moet zelf haar belangrijke beslissingen nemen, waarbij het teambelang voorop moet staan. Ze moeten de beste coureur selecteren voor hun auto."

Een van de andere kandidaten is Paul di Resta die in Hongarije last-minute zijn opwachting mocht maken als vervanger van de zieke Massa. 

"Paul reed er erg goed. Ik denk dat hij ook een kans verdient. Zijn carrière in de F1 is nog niet afgelopen. Ik heb hem in de DTM aan het werk gezien en ik zou blij zijn als hij een kans krijgt."

Di Resta kwam van 2011 tot en met 2013 in actie voor het team van Force India.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen