Williams is trots op 2018 bolide

15 feb. 2018 20:55 Arthur Wulms 0 reacties
Williams Martini Racing heeft vandaag de FW41 gepresenteerd in Londen. Het team laat via een persbericht weten dat ze met vertrouwen uitkijken naar het nieuwe Formule 1 seizoen.

Williams verheugt zich op nieuwe seizoen

Als tweede team in de paddock presenteerde Williams vandaag de auto voor het nieuwe seizoen. De FW41 is ontworpen door Technisch directeur Paddy Lowe, hoofd aerodynamica Dirk de Beer en hoofdontwerper Ed Wood. Lowe en de Beer zijn in 2017 overgekomen van Mercedes en Ferrari en hebben nu hun expertise gebruikt bij Williams. 

Teambaas Claire Williams is blij om weer terug te keren na haar zwangerschap. Ze is uitermate tevreden met het harde werk van haar team. 

''Ik ben blij weer terug te zijn. Nu met een nieuwe auto, vlak voor de start van een nieuw seizoen met een opwindend rijdersduo. Het team heeft in de winter een enorme berg werk verzet om de FW41 te bouwen. Ik verlang nu al naar de eerste testsessie in Barcelona.''

Het rijdersduo Lance Stroll en Sergey Sirtokin is het jongste duo van alle Formule 1 teams. Aan ervaring ontbreekt het ook, want Sirotkin debuteert en Stroll heeft pas 20 races achter zijn kiezen. Desondanks is Claire Williams erg tevreden met haar rijdersduo.

''Lance heeft indrukwekkende races gereden in zijn debuutseizoen vorig jaar. Hij had uiteindelijk maar drie punten minder dan Felipe. Tevens was hij de enige coureur op het podium die niet voor een van de drie topteams reed. Het is mij ook een genoegen om Sergey en Robert welkom te heten bij Williams."

"Ze hebben beide uitzonderlijke snelheden en kwaliteiten getoond. Hierdoor wordt ons team alleen maar sterker. Sergey heeft indruk gemaakt op ons technische team en het is geweldig dat we hem de kans kunnen geven in de Formule 1. Robert (Kubica) gaat ook veel samenwerken met het team. Zijn ervaring helpt bij het ontwikkelen van de auto.''

Technisch directeur Paddy Lowe is benieuwd naar de reactie van de fans op de auto.

''Het is spannend om de FW41 aan de buitenwereld te tonen. Het is een eindproduct van geweldig teamwork van de verschillende afdelingen. De auto bevat veel nieuwe eigenschappen die op het eerste gezicht niet duidelijk zichtbaar zijn. Op aerodynamisch gebied hebben we dit jaar voor een ander concept gekozen. Hiermee gaan we progressie boeken ten opzichte van 2017.''

De coureurs van het team uit Grove kunnen alle drie niet wachten om van start te gaan. Met debutant Sirotkin, de piepjonge Stroll en comeback kid Kubica staat er een bijzonder trio aan de start.

''Ik kan niet wachten om terug in de auto te zitten en ben erg benieuwd hoe de nieuwe auto aanvoelt", laat Lance Stroll weten.

Sergey Sirtokin geeft aan dat dat hij erg veel zin heeft in zijn debuut seizoen.

''Ik heb zoveel tijd doorgebracht in de fabriek de laatste tijd dat het bijna mijn thuis is geworden. Ik heb hard getraind in de simulator en ben nu klaar voor het echte werk.''

Robert Kubica maakt zijn officiële terugkeer in de Formule 1 als reservecoureur van het team. Dit was niet de rol waar hij op hoopte maar desondanks blijft de Pool positief.

''Ik ben terug in de Formule 1. Het is een andere rol dan die ik had in 2011, maar ik ben in ieder geval definitief terug. Ik heb er veel zin in dit jaar.''

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen