Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Williams kiest uit Kubica, Di Resta of Massa'

Vorig jaar had Mercedes plotseling het meest gewilde stoeltje op de grid. Dit jaar bevindt het team van Williams zich in die positie. Nu de meeste teams zijn voorzien, azen de overgebleven coureurs op het stoeltje van Felipe Massa bij Williams.

Williams heeft in ieder geval rookie Lance Stroll al bevestigd voor het nieuwe Formule 1 seizoen. De grote vraag is echter of Felipe Massa nog een jaartje actief blijft in de koningsklasse van de autosport of toch besluit te stoppen. Massa liet eerder al weten dat hij alleen blijft als Williams hem het gevoel geeft hem ook echt te willen. Tot nu toe heeft Williams zich nog niet uitgelaten over de situatie van de Braziliaan. Inmiddels hebben zich dan ook meerdere coureurs gemeld voor het eventuele vacante stoeltje bij Williams. Onder meer Jolyon Palmer die bij Renault wordt vervangen door Carlos Sainz heeft zich aangeboden bij Williams.

De vader van Palmer ziet wel kansen voor zijn zoon indien hij in de komende races net zo presteert als in Singapore. In Singapore werd Palmer verrassend zesde. Aan Formel 1 laat vader Palmer het volgende weten. "Als hij het net zo goed doet als in Singapore of zoals tijdens de kwalificatie in België, dan kan ik mij zo indenken dat Williams wel geïnteresseerd is in hem." Toch lijken de kansen van Palmer op een zitje bij Williams inmiddels erg klein. Bronnen in de paddock melden namelijk dat Williams naast Massa slechts twee coureurs overweegt. Het gaat dan om reserverijder Paul di Resta die voor Massa inviel tijdens de GP van Hongarije en Robert Kubica die binnenkort gaat testen voor Williams. Het lijkt er dan ook sterk op dat Williams eerst deze test wil afwachten alvorens een keuze te maken.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"