Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams koos niet voor het geld van Nissany: "Hij is opgewassen tegen zijn taak"

Williams verbaasde de Formule 1-wereld recentelijk door Roy Nissany te contracteren om te helpen bij de ontwikkeling van zijn auto. De Britse renstal begrijpt de verbazing niet en staat juist achter de keuze. Williams beweert daarbij ook niet door het sponsorgeld van de Israëliër te zijn verleid.

Roy Nissany
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Het Formule 1-team van Williams kan zich niet vinden in het sentiment dat het enkel voor Roy Nissany heeft gekozen vanwege de financiële voordelen. Claire Williams beweert tegen onder andere Autosport dat het bewust voor de Israëlische coureur heeft gekozen vanwege zijn kwaliteiten om auto's te ontwikkelen en feedback te geven. Nissany heeft hierom een rol gekregen als test- en ontwikkelingscoureur.

Ondanks het feit dat Nissany in zijn loopbaan tot dusver geen hoge ogen heeft weten te gooien en zelfs een volledig seizoen (2019) langs de zijlijn heeft gespendeerd, was Williams gecharmeerd van de 25-jarige. Claire Williams vindt het ook niet logisch dat ze ervan wordt beticht voor het geld te hebben gekozen.

"Voor een team als Williams heeft het totaal geen zin om iemand in de auto te zetten waarvan je denkt dat 'ie het niet goed zal doen. Dat kunnen wij ons niet veroorloven, gezien de situatie waarin wij verkeren. We proberen ons langzaam terug naar boven te werken en kunnen dat alleen doen met coureurs die het team daar ook daadwerkelijk bij kunnen helpen. Nissany heeft in Abu Dhabi bewezen geschikt te zijn voor deze taak."

Williams zegt het niet te deren dat Nissany veruit de langzaamste coureur was tijdens de laatste testdagen van het afgelopen Formule 1-seizoen. "Het doel was niet om snelle tijden te rijden, wij gaven hem de taak ronden te rijden om onderdelen te testen en dat deed hij. Andere coureurs zouden wellicht te veel pushen tijdens hun eerste keer achter het stuur van een Formule 1-auto, om vervolgens de bolide in de muur te parkeren. Dat is niet hoe Nissany in elkaar steekt. Hij was een echte teamspeler, hij wilde niet enkel aan zichzelf denken."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen