© Williams

Nieuwsoverzicht

Williams: 'Kubica blijft onze reservecoureur'

10 mrt. 2018 15:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Claire Williams is niet van plan Robert Kubica te promoveren tot racecoureur na positieve testresultaten. Het team houdt vast aan Lance Stroll en Sergey Sirotkin.

Positie Sirotkin en Stroll niet in gevaar

Robert Kubica was op het circuit van Barcelona vaak sneller dan vaste rijders Lance Stroll en Sergey Sirotkin. De vraag of Williams een fout heeft gemaakt door Kubica 'slechts' een rol als testrijder aan te bieden, lijkt daarmee gerechtvaardigd. Maar teambaas Claire-Williams ziet het anders.

"De omstandigheden in Barcelona waren veel te wisselvallig om een directe en eerlijke vergelijking te maken tussen onze coureurs. De ene coureur gebruikt onder goede omstandigheden misschien de zachtere banden, terwijl de anders vanwege minder goede omstandigheden nooit diezelfde kans krijgt."

"De wintertest geven dus geen eerlijk beeld van de onderlinge verhoudingen. Ik denk dan ook niet dat we een verkeerd besluit hebben genomen met onze rijdersbezetting."

Ook Robert Kubica zelf geeft te kennen niet teveel naar rondetijden te kijken, ook al was hij de snellere van de drie Williams-piloten:

"Rondetijden zeggen niets en zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig. Ik ben tevreden met wat we als team hebben laten zien en dat is waar het om gaat", aldus Kubica, die nogmaals benadrukt dat een full-time terugkeer wel zijn doel blijft.

"Ik heb maar een doel en daar ga ik honderd procent voor. Ik weet natuurlijk niet wat de toekomst brengt, maar het zou geweldig zijn als ik uiteindelijk die échte kans krijg."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen