Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams: 'Kubica blijft onze reservecoureur'

Claire Williams is niet van plan Robert Kubica te promoveren tot racecoureur na positieve testresultaten. Het team houdt vast aan Lance Stroll en Sergey Sirotkin.

Robert Kubica was op het circuit van Barcelona vaak sneller dan vaste rijders Lance Stroll en Sergey Sirotkin. De vraag of Williams een fout heeft gemaakt door Kubica 'slechts' een rol als testrijder aan te bieden, lijkt daarmee gerechtvaardigd. Maar teambaas Claire-Williams ziet het anders. "De omstandigheden in Barcelona waren veel te wisselvallig om een directe en eerlijke vergelijking te maken tussen onze coureurs. De ene coureur gebruikt onder goede omstandigheden misschien de zachtere banden, terwijl de anders vanwege minder goede omstandigheden nooit diezelfde kans krijgt." "De wintertest geven dus geen eerlijk beeld van de onderlinge verhoudingen. Ik denk dan ook niet dat we een verkeerd besluit hebben genomen met onze rijdersbezetting."

Ook Robert Kubica zelf geeft te kennen niet teveel naar rondetijden te kijken, ook al was hij de snellere van de drie Williams-piloten: " Rondetijden zeggen niets en zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig. Ik ben tevreden met wat we als team hebben laten zien en dat is waar het om gaat" , aldus Kubica, die nogmaals benadrukt dat een full-time terugkeer wel zijn doel blijft. "Ik heb maar een doel en daar ga ik honderd procent voor. Ik weet natuurlijk niet wat de toekomst brengt, maar het zou geweldig zijn als ik uiteindelijk die échte kans krijg."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden