© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams: "Kubica een intelligente en technische coureur"

22 nov. 2018 10:21 Ruud Dimmers 0 reacties
Het sprookje van Robert Kubica is eindelijk uitgekomen: in maart 2019 neemt hij deel aan de Grand Prix van Australië, ruim acht jaar na zijn laatste F1-race. Teambaas Claire Williams legt uit waarom het Britse team de comeback mogelijk maakte.

Robert Kubica was tijdens het 2018-seizoen al verbonden aan het team van Williams. Als test-en reservecoureur verrichtte hij diverse werkzaamheden binnen het team van Williams. Dit gaf Claire Williams en de andere topmensen ook een uitstekend beeld van de Pool.

"Robert is binnen Williams een zeer gerespecteerd persoon. Hij is altijd vastbesloten geweest om zijn doel te halen en die vechtersmentaliteit hebben we nodig. Hij is een intelligente coureur die ook technisch uitstekend onderlegd is", laat Williams op de persconferentie weten waarbij Racingnews365 aanwezig was.

"Dit seizoen verliep voor Williams niet zoals gehoopt, maar Robert speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de auto. Het is een echte techneut: om twee uur s'nachts praat hij nog over techniek tegen me. Met hem hopen we de weg naar de top terug in te slaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen