Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams: "Kubica een mooie teamgenoot voor Russell"

Williams heeft nog altijd een knoop door te hakken voor wat betreft de tweede rijder in 2019. Een aantal mensen staat op de lijst, waaronder ook Robert Kubica. Een goede kandidaat, meent teambaas Claire Williams.

"We hebben een lijst met namen en die coureurs zijn we allemaal aan het evalueren zijn", zo meldt Claire Williams vanaf het Circuit of the Americas waar dit weekend de Grand Prix van de Verenigde Staten wordt verreden.

"Robert Kubica staat ook op die lijst. Hij draait een geweldig jaar voor ons en ik denk dat hij een geweldige teamgenoot zou zijn voor George Russel. We zijn echter nog niet op het punt aanbeland waarop we de knoop door kunnen hakken." Williams moet bij het zoeken naar een tweede rijder ook rekening houden met het financiële plaatje. Het vinden van een nieuwe hoofdsponsor (drankgigant Martini zwaait af aan het einde van het seizoen) kan een groot deel van het gat in de begroting opvullen, maar de kans is groot dat Williams zoekt naar een coureur die geld meeneemt. Naar verluidt is Kubica dan ook druk doende om vanuit zijn thuisland Polen geld los te peuteren. Sergey Sirotkin kan vanuit Rusland sowieso op financiële steun rekenen en dus is hij ook nog altijd een belangrijke kandidaat voor het Williams-stoeltje, waar ook Esteban Ocon nog aanspraak op hoopt te maken .

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi