© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams lovend over Lance Stroll

10 aug. 2017 16:54 Ruud Dimmers 0 reacties
De meningen over Lance Stroll lopen na een half Formule 1 seizoen nog altijd flink uiteen. Hoort hij nu wel of niet thuis in de Formule 1? Bij Williams zijn ze razend enthousiast over de ontwikkeling van hun 18-jarige pupil.

'Stroll heeft veelbelovende dingen laten zien'

Lance Stroll begon erg onzeker aan het Formule 1 seizoen en kende een hele korte opleving. In Canada reed hij naar een negende positie en in Baku bleef hij overeind in de chaos. Het leverde hem een totaal onverwachte podiumplaats op, waarmee zijn seizoen volgens zijn fans direct geslaagd is.

Paddy Lowe van Williams roemt de ontwikkeling van de jonge coureur. "Hij heeft een moeilijke periode gekend aan het begin van het seizoen, maar het kwartje is snel gevallen bij hem. Lance heeft veel vertrouwen overgehouden aan zijn podiumplaats. Als hij nu een slechte dag heeft, kan hij terugvallen op het feit dat hij eerder op het podium heeft gestaan."

"Normaal gesproken duurt het een jaar voordat een coureur zichzelf ontwikkeld heeft en we dit ook terug zien in de resultaten. Lance heeft al veelbelovende dingen getoond en als hij deze leercurve weet te behouden, dan gaan we nog veel meer van hem zien."

Na de GP van Azerbeidzjan kende Stroll met name in Engeland (16e) en Hongarije (14e) weer weekenden waarin hij niet in het stuk voorkwam. In Engeland finishte hij zelfs achter een van de Saubers.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen