Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams maakt geen haast met bekendmaking rijdersduo voor 2018

Het team van Williams heeft tot nu toe nog geen coureurs bevestigd voor het komende seizoen. Momenteel rijden Lance Stroll en Felipe Massa voor het Engelse team, maar het is nog niet zeker of dit duo ook volgend jaar te bewonderen is in de witte bolide van Williams.

Dat Felipe Massa en Lance Stroll dit jaar het rijdersduo zou vormen had teambaas Claire Williams zelf op voorhand ook niet verwacht. Door het last-minute vertrek van Valtteri Bottas naar Mercedes werd oudgediende Felipe Massa teruggeroepen van zijn pensioen. In eerste instantie scoorde alleen Massa punten, maar inmiddels heeft ook Lance Stroll de weg naar boven gevonden. "We hebben aan het begin van het jaar al gezegd dat hij tijd nodig had. De stap naar de Formule 1 is zeer groot, dat wordt vaak onderschat" , zegt Williams over de stroeve start van de Canadees. "Hij moest eerst nog wennen aan de Formule 1, maar vanaf Canada is hij gaan scoren" , vertelt Williams tevreden. "Het is heel mooi dat we nu twee rijders hebben die punten scoren. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen."

Claire Williams

Het is heel mooi dat we nu twee rijders hebben die punten scoren.

Op de helft van het seizoen staat Williams vijfde in het kampioenschap, op 54 punten achterstand van Force India. Op dit moment loopt alles dus prima bij Williams. Het team wil zich daarom ook focussen op 2017 en is dus nog niet bezig met volgend jaar. "Iedereen is al druk bezig met het vastleggen van coureurs voor volgend seizoen, maar wij doen het rustig aan" , aldus Claire Williams. "We hebben het op dit moment druk genoeg met het gevecht op de baan. Wij willen ons niet laten afleiden door gesprekken over volgend seizoen" , is de duidelijke uitleg van Williams.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden