Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams meent: "Hebben complete testprogramma af kunnen werken"

Williams was het lelijke eendje van in ieder geval de eerste wintertestweek. De vermaarde stal uit het Britse Grove kwam pas op de eerste woensdagochtend aangezet, om later op die dag haar nieuwe FW42 naar buiten te sturen. De concurrentie was op dat moment al ruim twee dagen aan het testen.

Toch denkt de veelbesproken technisch directeur van Williams, Paddy Lowe, dat het laat komen van Williams geen enkele invloed heeft op het aantal rondjes dat is gereden. Sterker nog: de Brit durft zo ver te gaan om te stellen dat zijn team met acht testdagen evenveel omlopen had afgewerkt.

"We hebben de eerste tweeënhalve dag van het testen gemist en dat hebben we echt wel gemerkt", erkent Lowe in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Echter, we hebben een sterke en betrouwbare wagen op het asfalt gezet en konden elk programma afwerken. Wat dat betreft kwamen we geen tijd tekort: als we acht dagen konden benutten, hadden we hetzelfde aantal kilometers afgelegd." "Pirelli heeft namelijk maar een x-aantal sets banden per Formule 1-team voorhanden in Spanje (elf, red.) waardoor je niet al teveel kan experimenteren. Het gemis aan vers rubber is een van de grootste limieten tijdens een testweek. Vandaar dat ik zeg dat we evenveel zouden hebben gereden als we acht dagen in Spanje waren geweest." Williams kwam uiteindelijk tot een karig aantal van 567 ronden, daar waar Mercedes na twee weken testen meer dan het dubbele kon overleggen. Met medewerking van Joe van Burik

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"