Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams moet betalende Latifi twee dagdelen inzetten tijdens wintertest

Een tegenvaller voor Robert Kubica en George Russell. De Pool en de Brit, komend seizoen teamgenoten bij de roemruchte stal van Williams, moeten beide een dagdeel overslaan tijdens de eerste wintertestweek in Barcelona.

De betalende testrijder van Williams, Nicholas Latifi, mag het stuur op die momenten namelijk overnemen. De 23-jarige Canadees, van wie zijn vader aandelen in McLaren bezit en die zelf voorheen testwerk verrichtte voor het inmiddels tot Racing Point omgedoopte Force India, vertoont zijn kunsten op dinsdagmiddag en woensdagochtend.

Latifi, die het komend jaar wederom gaat proberen in de Formule 2 bij het team van DAMS, mag testen voor Williams omdat hij ondanks een flink tekort aan licentiepunten voldoet aan een criterium. Om aan een F1-testsessie of vrijdagtraining deel te mogen nemen, moet de coureur in kwestie 25 licentiepunten óf zes Formule 2-races achter zijn naam hebben staan. Dat tweede vormt geen enkel probleem voor Latifi, die inmiddels al bijna tachtig keer aan de start verscheen in de klasse direct onder de Formule 1. Wat superlicentiepunten betreft loopt het nog geen storm bij de Canadees, die tot voor kort kon buigen op twintig punten uit 2015 - deze zijn na de jaarwisseling over datum geraakt. Diens teller staat nu zodoende weer op nul. Latifi is door Williams aangemerkt als 'een testrijder' en niet als 'reserverijder'. Mocht Russell of Kubica iets overkomen waardoor zij niet kunnen deelnemen aan een Formule 1-race, dan zal Williams andere coureurs moeten vragen om in te vallen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden