Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nicholas Latifi

Williams neemt afscheid van Latifi

Nicholas Latifi komt in 2023 niet meer uit voor het team van Williams in de Formule 1. Aan het eind van 2022 scheiden de wegen van beide partijen.

Latifi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nicholas Latifi rijdt de komende weken zijn laatste Formule 1-races voor het team van Williams en daarmee waarschijnlijk ook zijn laatste races in Formule 1. Het team van Williams kondigde op vrijdagochtend aan afscheid te nemen van de Canadees die sinds 2020 voor het team uit Grove uitkwam.

Wie zijn stoeltje over gaat nemen, is vooralsnog onduidelijk. Williams geeft daarover aan dat dat te zijner tijd zal worden aangekondigd. Naar verluidt staat Formule 2-coureur Logan Sargeant daarvoor op poleposition, maar daarvoor moet hij vasthouden aan een top vijf klassering in de F2 om genoeg superlicentiepunten te verkrijgen. Hij staat momenteel derde met nog één raceweekend te gaan.

Latifi bedankt het team van Williams in een uitgebreide reactie: "Ik wil iedereen in de fabriek en de mensen op het circuit waar ik de laatste drie jaar mee heb gewerkt bedanken. Mijn debuut werd door de coronapandemie uitgesteld. Uiteindelijk ging het in Oostenrijk alsnog los en hoewel we uiteindelijk niet de gedroomde resultaten hebben geboekt, was het een prachtige reis."

"Het pakken van die eerste punten vorig jaar in Hongarije was een moment dat ik nooit zal vergeten en ik zal mijn volgende stappen in mijn carrière zetten, terwijl ik bijzondere herinneringen met me meedraag. Ik weet dat niemand van ons zal verslappen aan het einde van dit seizoen."

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

53 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022