Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Williams: "Nieuwe wagen in de basis stuk beter dan 2018-bolide"

Het Formule 1-seizoen 2018 was voor Williams een van de zwaksten uit haar bestaan. De vermaarde stal uit Groot-Brittannië, die haar gloriedagen in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw kende, wist in het vorige seizoen slechts zeven schamele WK-puntjes te scoren.

Dat de boeg om moest voor 2019, was duidelijk. Williams begon het jaar echter op de slechtst denkbare manier door de eerste twee dagen van de collectieve wintertest in Barcelona over te moeten slaan. De reden? Het materiaal om de FW42, het nieuwe strijdwapen, af te maken was niet op tijd klaar.

Nu de wagen eindelijk het veld heeft betreden en rijdersduo Robert Kubica en George Russell ermee aan de slag kan, valt het gedrag van de auto alleszins mee. "Ik ga het natuurlijk niet over de absolute snelheid van de nieuwe bolide hebben", grinnikt technisch directeur Paddy Lowe, over wie werd gezegd dat zijn hoofd op het hakblok lag, maar wie nietsvermoedend tekst en uitleg geeft in Barcelona tegenover onder meer RacingNews365.

"Robert heeft natuurlijk aardig wat rondjes in de auto van 2018 gereden, George alleen tijdens de test na de Grand Prix van Abu Dhabi. Wat Robert te zeggen had, was erg opbeurend", meldt Lowe. "We hebben daardoor het gevoel dat we stappen voorwaarts hebben gezet. De FW42 is naar verluidt veel beter te besturen, gaat zuiniger met haar banden om en rijdt gewoonweg veel fijner. Dat konden we vorig jaar niet zeggen", lacht Lowe als een boer met kiespijn, terugdenkend aan het lastige 2018.

"Eén van onze grootste uitdagingen was om een wagen af te leveren waar de rijders zich comfortabel in voelen en dat schijnt te zijn gelukt. Een platform als deze is een ontzettend goede voedingsbodem om verder te bouwen", kan de in Kenia geboren Britse technicus voorzichtig lachen.

In de aankomende Grand Prix van Australië maakt Russell zijn debuut in de Formule 1. De 21-jarige Brit werd in 2018 kampioen in de Formule 2-klasse. Teammaat Kubica keert terug na ruim acht jaar afwezigheid. De 34-jarige Pool raakte begin 2011 ernstig gewond na een rallyongeval, eentje waarvan het revalidatieproces nu eindelijk is afgerond.

Met medewerking van Joe van Burik

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"