Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams noteert duizelingwekkend verlies

In navolging van McLaren en Red Bull, heeft ook Williams haar jaarcijfers van 2023 bekend gemaakt. Het team uit Grove noteert een enorm verlies, maar raakt hier niet van in paniek.

Williams Racing logo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat eerder McLaren en Red Bull haar jaarcijfers van 2023 bekend maakten, heeft ook Williams de jaarrekening gepresenteerd. Bij de Britse Kamer van Koophandel Williams Grand Prix Engineering Ltd is een fikse omzetdaling te zien. In 2022 behaalde het team van teambaas James Vowles nog 143 miljoen pond binnen, in 2023 was dit 'slechts' 127 miljoen pond.

De bedrijfskosten stegen van £135 miljoen naar £161 miljoen, terwijl de lonen en salarissen met bijna £8 miljoen stegen, wat bijdroeg aan een totaal verlies van om en nabij de 84 miljoen pond. In 2022 leed Williams net geen 18 miljoen pond verliest. Het team benadrukt dat de verliezen nu een kortstondige klap zijn, terwijl het bedrijf bouwt aan de toekomst.

Een deel van de financiële verklaring luidt als volgt: "Hoewel de verliezen zijn toegenomen ten opzichte van 2022, is dit in lijn met de verwachtingen en de strategie van het bedrijf om te blijven investeren in alle onderdelen van het bedrijf om zowel de prestaties op het circuit als de commerciële prestaties te verbeteren in het streven naar succes op de middellange en lange termijn. De inkomsten waren lager in 2023 als gevolg van lagere inkomsten uit commerciële rechten in verband met de 10e plaats in het constructeurskampioenschap van 2022 (In 2021 werd Williams 8e red.)."

In 2023 breidde Williams zijn partnerportefeuille uit met grote namen als Gulf Oil, Stephens en Michelob ULTRA, waarmee het naar eigen zeggen 'nog steeds toonaangevend is met een innovatief en creatief aanbod voor partners en fans'. Het feit dat het team vorig seizoen als zevende eindigde in het constructeurskampioenschap, waardoor de inkomsten uit commerciële rechten toenamen, zal worden weerspiegeld in de jaarrekening van dit jaar, die pas over een jaar wordt gepresenteerd.

Williams voegt toe: "De sterke verbetering van de prestaties op het circuit in 2023 is het resultaat van voortdurende investeringen in infrastructuur, transformatie en mensen sinds 2020. De langetermijndoelstelling van het team blijft om terug te keren naar de top van de grid door middel van voortdurende investeringen om toonaangevende technologie en mensen te ontwikkelen." 

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS