Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Williams

Williams: "Onze werkwijze was niet prehistorisch, maar ook niet up to date"

Williams zoekt naarstig naar manieren om een einde te brengen aan zijn slechte vorm in de Formule 1. Het veranderen van de werkwijzen moet het team helpen de zaken op orde te krijgen, zo denkt Claire Williams.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Het Formule 1-team van Williams is in enkele jaren tijd veranderd van een van de topteams in de Formule 1 in de drager van de rode lantaarn. In 2019 kende de renstal uit Grove een absoluut dieptepunt, door met slechts één punt in het klassement overtuigend als laatste te eindigen. Teambaas Claire Williams wijt de achteruitgang van het team onder andere aan verouderde werkwijzen.

Williams vertelt aan onder andere Autosport dat het bijvoorbeeld grote problemen had met de tijdsplanning. "We waren simpelweg niet sterk genoeg als het aankomt op het plannen van bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe onderdelen om de auto te verbeteren. Dat hebben we nu gelukkig opgelost. We hebben mensen aangesteld in het bedrijf die ervoor zorgen dat dit proces gestroomlijnd verloopt."

Claire Williams geeft aan dat het gelijknamige Formule 1-team de waarheid onder ogen heeft moeten zien, voordat het dergelijke veranderingen aan kon brengen. "We hebben Williams naar het heden moeten tillen, naar het moderne tijdperk van de Formule 1. Het is niet dat we in de prehistorie zaten, dat wil ik niet zeggen, maar we hebben wel een achterstand moeten goedmaken om weer op gelijke hoogte met de concurrentie te komen", stelt de teambaas.

1 reactie

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien