© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams over catastrofaal probleem: 'We lossen het op'

12 jul. 2018 13:31 Jan van der Burgt 0 reacties
Williams is ervan overtuigd dat het de problemen met de achtervleugel waar het op Silverstone mee kampte kan oplossen. Beide Williams-rijders hadden met die achtervleugel de grootst mogelijke moeite de auto op de baan te houden.

Williams ontdekte na afloop van de kwalificatie waarin zowel Lance Stroll als Sergey Sirotkin spinde, dat de achtervleugel niet goed samenwerkte met de vloer van de auto. Op het moment dat het DRS-systeem sloot, maakte de auto onvoorziene bewegingen door een totaal gebrek aan downforce.

Volgens technisch directeur Paddy Lowe deed het probleem zich niet continu voor, maar kon het alsnog behoorlijk 'catastrofale' gevolgen hebben:

"Het levert hele onveilige situaties op als je opeens zoveel downforce verliest. We hebben overwogen om zonder DRS te rijden, maar dat was voor ons niet de oplossing", aldus Lowe.

In plaats daarvan monteerde Williams een oude achtervleugel op de beide bolides, maar dat wil niet zeggen dat de nieuwe vleugels worden afgeschreven. Lowe is er namelijk van overtuigd dat Williams het probleem kan oplossen:

"We gaan die nieuwe achtervleugel zeker weer inzetten in de toekomst. Ik geloof niet dat er iets mis is met de achtervleugel an sich, maar dat het een combinatie van factoren is die dit ongewone probleem veroorzaakte. We hebben nu nog niet alle antwoorden, maar ik ben er zeker van dat we dit probleem kunnen tackelen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen