Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams over catastrofaal probleem: 'We lossen het op'

Williams is ervan overtuigd dat het de problemen met de achtervleugel waar het op Silverstone mee kampte kan oplossen. Beide Williams-rijders hadden met die achtervleugel de grootst mogelijke moeite de auto op de baan te houden.

Williams ontdekte na afloop van de kwalificatie waarin zowel Lance Stroll als Sergey Sirotkin spinde, dat de achtervleugel niet goed samenwerkte met de vloer van de auto. Op het moment dat het DRS-systeem sloot, maakte de auto onvoorziene bewegingen door een totaal gebrek aan downforce. Volgens technisch directeur Paddy Lowe deed het probleem zich niet continu voor, maar kon het alsnog behoorlijk 'catastrofale' gevolgen hebben: "Het levert hele onveilige situaties op als je opeens zoveel downforce verliest. We hebben overwogen om zonder DRS te rijden, maar dat was voor ons niet de oplossing", aldus Lowe.

In plaats daarvan monteerde Williams een oude achtervleugel op de beide bolides, maar dat wil niet zeggen dat de nieuwe vleugels worden afgeschreven. Lowe is er namelijk van overtuigd dat Williams het probleem kan oplossen: "We gaan die nieuwe achtervleugel zeker weer inzetten in de toekomst. Ik geloof niet dat er iets mis is met de achtervleugel an sich, maar dat het een combinatie van factoren is die dit ongewone probleem veroorzaakte. We hebben nu nog niet alle antwoorden, maar ik ben er zeker van dat we dit probleem kunnen tackelen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie