Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams presenteert compleet nieuwe livery FW42

Williams heeft de eerste beelden van de nieuwe livery van de Williams van 2019, de FW42 vrijgegeven. De FW42 luidt een nieuw hoofdstuk in voor het team uit Grove.

Een eerste blik op de nieuwe livery van de Williams FW42 leert ons dat het team een nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden in telecommunicatiebedrijf Rokit, waardoor het team nu officieel Rokit Williams Racing heet. Het voor de livery van vorig jaar zo bepalende Martini heeft afscheid genomen van het team en dus ziet de auto er radicaal anders uit dan in 2018.

In het geval van Williams is het te hopen dat 'anders' ook beter is. Vorig jaar was Williams verreweg het langzaamste team op de grid, op sommige circuits waren ze zelfs langzamer dan een jaar eerder. Met de FW42 moet dan ook op zijn minst de aansluiting met het middenveld teruggevonden gaan worden. Sterker nog, Williams wil een gooi doen naar de titel 'best of the rest'. Voor die gigantische klus vertrouwt Williams op het talent van herintreder Robert Kubica en de Formule 2-kampioen van 2019, George Russell. Op papier lijkt dit tweetal tot meer in staat dan Lance Stroll en Sergey Sirotkin vorig jaar. Kortom, de start is vers, de ambities torenhoog. Williams is misschien wel het grootste vraagteken van 2019. Williams onthulde vandaag enkel de livery van de nieuwe FW42. De daadwerkelijke nieuwe bolide zal voor het eerst aan het publiek getoond worden tijdens aanstaande wintertests.

1094976951088017408

Welcome to the world @rokitofficial Williams Racing! pic.twitter.com/7zUZEKk6Hn — ROKiT WILLIAMS RACING (@WilliamsRacing) 11 februari 2019

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden