Williams presenteert Formule 1 auto 2018

15 feb. 2018 20:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Williams heeft als tweede de nieuwe bolide voor 2018 gepresenteerd. De ooit zo legendarische F1-renstal hoopt met de FW41 terug te keren in de subtop.

Williams presenteert FW41

Williams staat in 2018 aan de start met het jongste rijdersduo van de Formule 1. Lance Stroll (19) begint aan zijn tweede seizoen in de F1. Teamgenoot Sergey Sirotkin (22) debuteert in de koningsklasse van de autosport.

De FW41 wordt aangedreven door de oppermachtige Mercedes-motor. De Duitse krachtbron stelde het Britse team de afgelopen jaren regelmatig in staat om redelijke resultaten te behalen. Het chassis was de laatste jaren erg matig, maar technisch directeur Paddy Lowe (voorheen Mercedes) heeft hard gewerkt om de problemen van vorig seizoen op te lossen.

Met de FW41 wil Williams weer een vaste waarde worden in de subtop. Daarbij wacht het een zware strijd met teams als McLaren, Renault en Force India

Wat direct opvalt zijn de Ferrari-achtige hoge sidepods, de kaarsrechte neus en het snel aflopende bodywork bij de sidepods. Voor de achtervleugel zien we de verwachtte mini T-wing. Later meer foto's.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen