Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams presenteert nieuwe bolide en bijzondere nieuwe livery

Het Williams-team gaat terug in de tijd met haar nieuwe Formule 1-bolide. Althans, de livery ervan. De FW43B wordt in een bijzonder jasje gestoken.

Op vrijdag was het de beurt aan Williams om haar nieuwe wagen en bijbehorende livery aan de wereld te tonen. Het is het op een na laatste team dat haar nieuwste creatie aan de wereld toont, al gebeurde dat niet op de manier waarop het team had gehoopt. Williams wilde uitpakken met een launch via een app, waarbij de fans middels Augmented Reality de wagen thuis konden projecteren. Door een hack ging dat feestje echter niet door.

Dat wilde echter niet zeggen dat de foto's van de FW43B achter bleven, want die werden wel de wereld ingeslingerd. De opvolger van de Williams FW43 is qua onderdelen misschien grotendeels hetzelfde, maar qua looks heeft de wagen een ware metamorfose ondergaan. Een opvallende livery, met witte, gele en blauwe kleuren. Daarmee grijpt het team deels terug naar de livery waarmee tijdens de succesjaren in de jaren 80' en '90 werd geracet.

Williams-CEO Jost Capito is dolenthousiast over het nieuwe hoofdstuk waar aan zijn team is begonnen. "Williams is een iconisch sportteam dat een reputatie heeft van succes en toewijding, gecombineerd met innovatie, passie en de wil om te winnen. Hoogte -en dieptepunten zijn normaal in de geschiedenis van elk sportteam. Het historisch succes kan als motivatie dienen, maar er mag niet op vertrouwd worden tijdens de jacht op toekomstig succes."

"Daarom hebben we een frisse, nieuwe livery gecreëerd voor 2021, die onze geweldige geschiedenis in ere houdt en tegelijkertijd de wil en de motivatie toont die de kern vormt van het Williams-DNA. We zijn pas net begonnen met dit nieuwe avontuur en er is nog veel werk te verrichten. We zijn blij om te zien dat het momentum de goede kant op gaat en we kijken er naar uit om de vooruitgang dit jaar door te zetten", aldus de Duitser.

Check hieronder de eerste beelden van de nieuwe wagen.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentaties nieuwe F1-auto's 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen velt eerste oordeel over de nieuwe Red Bull-partner Ford