Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams rijdt met gloednieuwe livery op Silverstone

Het team van Williams rijdt komend weekend tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië met een speciale livery. Het is een waardering aan iedereen die meewerkt aan de missie van het team om terug naar de top te gaan.

Williams special livery Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Williams rijdt komend weekend op Silverstone een thuisrace en het team pakt die Grand Prix aan om uit te pakken. Het team uit Grove toont dan namelijk met een speciale livery de namen van alle 1.005 teamleden. Dat wordt gedaan in de Union Jack-kleuren, oftewel de kleuren van de vlag van Groot-Brittannië.

De FW46 wordt zodoende dus omgetoverd en het is een waardering voor iedereen die op het hoofdkantoor in Grove, in New York en Londen en tijdens races onvermoeibaar meewerkt aan de missie om het team terug te brengen naar de top. Ook heeft het personeel volgens het team dit seizoen herhaaldelijk uitzonderlijk teamwork en veerkracht onder druk laten zien. De livery is zodoende een eerbetoon aan de enorme menselijke inspanning die het kost om in de Formule 1 te racen.

De speciale kleurstelling is een onderdeel van een aantal feestelijke evenementen tijdens de thuisrace. Zo worden de fans getrakteerd op een demonstratierun door Jenson Button, die in zijn allereerste F1-auto rondjes rijdt op Silverstone. Het gaat daarbij om de Williams FW22 uit 2000.

Teambaas James Vowles is als vanzelfsprekend trots op de speciale livery. "Silverstone is altijd een van de hoogtepunten van het jaar en ik ben verheugd dat we onze medewerkers bedanken als het middelpunt van onze thuisrace. Williams transformeert van top tot teen zodat we ons terug naar voren kunnen vechten en onze mensen en cultuur zijn de sleutel tot dat succes. Het vergt buitengewone inspanningen van elk individu in de fabriek en op het circuit om te racen in de Formule 1. Ik ben vooral trots op de veerkracht onder druk die we dit jaar tot nu toe hebben laten zien", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Checo Red Bull zet Perez eenmalig aan de kant