Williams slaat handen ineen met Poolse oliemaatschappij

29 nov. 2018 10:30 René Oudman 0 reacties
Goed nieuws voor het team van Williams: kort nadat het Formule 1-seizoen 2018, een van Williams' meest teleurstellende jaren in de koningsklasse ooit, is besloten, heeft de stal een nieuwe sponsor aangetrokken. Het Poolse oliebedrijf PKN Orlen voegt zich bij de equipe uit het Britse Grove.

Dat de Poolse olie- en energieketen zich bij Williams aansluit is niet geheel verrassend: in de persoon van Robert Kubica heeft de nummer laatst van het WK van 2018 namelijk een Poolse coureur aangetrokken voor volgend jaar. Kubica kon rekenen op de miljoenen van PKN Orlen.

In tegenstelling tot Martini, dat in de afgelopen vijf jaren een grote rol had, zal PKN Orlen niet door het leven gaan als hoofdsponsor van Williams. Wel zijn de logo's van het bedrijf duidelijk zichtbaar op de FW42, de wagen waarmee Kubica en zijn debuterende teammaat George Russell volgend jaar aantreden. De achtervleugel, de neus, de luchthapper en beide spiegels worden gedecoreerd met stickers van het Poolse bedrijf.

Teambazin Claire Williams was logischerwijs in haar nopjes met de nieuwe samenwerking. "Williams staat voor technologie, innovatie en engineering op het hoogste niveau. Deze overeenkomsten met een bedrijf als PKN Orlen zal ons helpen om stappen voorwaarts te zetten", sprak de dochter van Frank Williams in een persbericht van haar stal.

De CEO van PKN Orlen, Daniel Obajtel, gaf direct toe hoe de vork in de steel zit. "Williams heeft Kubica kortgeleden gepresenteerd als een van haar racerijders voor 2019 en wij willen hem graag bijstaan in zijn strijd om terug te keren aan de top."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen