Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams snijdt diep: Russell en Latifi leveren dik salaris in

Williams snijdt in navolging van McLaren diep in de kosten om de coronacrisis het hoofd te bieden. Een groot deel van het personeel is op onbetaald verlof gestuurd en de coureurs en de teamleiding leveren twintig procent van hun salaris in.

Russell test1 3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Williams voert per direct ingrijpende kostenbesparingen om het hoofd boven water te houden. De maatregelen houden uiteraard direct verband met de wereldwijde coronacrisis, waardoor inmiddels de eerste acht Grands Prix zijn afgelast. Zo maakt de Britse renstal bekend dat een groot deel van het personeel tot eind mei op onbetaald verlof is gestuurd. Verder leveren de coureurs George Russell en Nicholas Latifi een vijfde deel van hun salaris in, evenals de directie van het team uit Grove.

"Deze beslissingen zijn niet zonder reden genomen", licht Williams toe in een persverklaring. "Ons doel is om de banen van ons personeel in Grove te beschermen en ervoor te zorgen dat zij weer voltijd aan de slag kunnen op het moment dat de situatie dat toelaat."

Williams is het tweede team dat ingrijpende kostenreducties aankondigt. Vorige week maakte McLaren soortgelijke maatregelen bekend. McLaren-directeur Zak Brown liet tegenover de BBC weten dat hij vreest voor het voortbestaan van mogelijk vier teams, mocht de coronacrisis langer aanhouden. Naar verluidt zitten Williams, McLaren, Haas en Alfa Romeo in de gevarenzone.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"