© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams: “Stroll hoort thuis in de Formule 1”

01 jul. 2017 17:35 Rik Alkema 0 reacties
Sinds de intrede van Lance Stroll in de Formule 1 worden zijn prestaties met argusogen bekeken. Zijn optreden waren tot nu toe dan ook nog behoorlijk wisselvallig.

‘Stroll heeft zichzelf een enorme dienst bewezen’

De Canadees maakte tijdens de vrije trainingen nog vaak de nodige fouten en was in de kwalificaties niet opgewassen tegen zijn oudere teamgenoot Massa. De ommekeer kwam echter tijdens zijn thuisrace in Canada. Daar reed Stroll voor het eerst een sterke race waarin hij uiteindelijk als tiende finishte. Het betekende zijn eerste WK-punt. In Azerbeidsjan deed de rookie daar nog een schepje bovenop. Voor het eerst dit seizoen was hij tijdens de kwalificatie sneller dan zijn teamgenoot Massa. Hij startte vanaf P8 en verschafte zich daarmee een goede uitgangspositie voor zijn tweede puntenfinish op rij.

Het werd zelfs nog beter door onder meer de straf van Vettel en de extra pitstop van Hamilton. Stroll vond zichzelf namelijk terug op de tweede positie achter Ricciardo. Deze positie kon hij uiteindelijk niet vasthouden tegenover de ontketende Bottas die hem vlak voor de streep nog passeerde. Met zijn eerste podiumfinish bewees Stroll volgens zijn team het ongelijk van de vele critici.

Williams-directeur Paddy Lowe: “De Formule 1-carrière van Lance begint nu pas echt. Lance is ongelofelijk kritisch op zichzelf. Hij zet zichzelf vaak af tegen, en vergelijkt zich met Max Verstappen.“

Volgens Williams-engineer Rob Smedley is er nooit getwijfeld aan de kwaliteiten van Stroll.

“Binnen het team weet iedereen wel dat Lance enorm getalenteerd is. Voor jonge rijders draait het echter allemaal om zelfvertrouwen. Vooral als je teamgenoot zestien ervaring heeft en in 2008 bijna wereldkampioen werd.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen