© Williams

Nieuwsoverzicht

Williams sukkelt mijlenver achter de meute aan in Singapore

16 sep. 2018 08:00 René Oudman 0 reacties
De goede resultaten die werden gescoord tijdens de Grand Prix van Italië zorgden voor een klein pleistertje op de wonden van Williams, maar dat pleistertje is op de Singaporese zaterdagavond hardhandig van de huid gerukt. Sergey Sirotkin en Lance Stroll kwamen er totaal niet aan te pas en het tweetal sloot de rijen.

Meer dan een kansloze negentiende (Sirotkin) en twintigste (Stroll) plaats zat er niet in. Tegen het einde van het eerste kwalificatiesegment probeerde de Canadese rijder nog het een en ander, maar hij zag gauw in geen enkele mogelijkheid te hebben om door te kunnen gaan naar Q2.

"We hebben meer grip nodig om harder te gaan", spreekt Stroll wijze woorden. "Deze baan ligt onze wagen gewoon niet. Als ik naar de tijdenlijst kijk dan zal de race van zondag waarschijnlijk een grote flop worden, misschien dat we nog uit de penarie worden geholpen door wat regen. We zullen echt uit moeten zoeken wat er in vredesnaam aan de hand is, want we komen verschrikkelijk veel tekort."

Na een sterk weekend - voor Williams' 2018 doen - in Monza, waar zowel Stroll als Sirotkin punten scoorde, staat het team weer met beide benen op de bodem. "We hebben het één en ander geprobeerd maar het mocht niet baten. In mijn laatste run ging ik er even af, omdat ik laat remde maar de auto gewoon niet deed wat ik wilde."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen