Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams sukkelt mijlenver achter de meute aan in Singapore

De goede resultaten die werden gescoord tijdens de Grand Prix van Italië zorgden voor een klein pleistertje op de wonden van Williams, maar dat pleistertje is op de Singaporese zaterdagavond hardhandig van de huid gerukt. Sergey Sirotkin en Lance Stroll kwamen er totaal niet aan te pas en het tweetal sloot de rijen.

Meer dan een kansloze negentiende (Sirotkin) en twintigste (Stroll) plaats zat er niet in. Tegen het einde van het eerste kwalificatiesegment probeerde de Canadese rijder nog het een en ander, maar hij zag gauw in geen enkele mogelijkheid te hebben om door te kunnen gaan naar Q2.

"We hebben meer grip nodig om harder te gaan", spreekt Stroll wijze woorden. "Deze baan ligt onze wagen gewoon niet. Als ik naar de tijdenlijst kijk dan zal de race van zondag waarschijnlijk een grote flop worden, misschien dat we nog uit de penarie worden geholpen door wat regen. We zullen echt uit moeten zoeken wat er in vredesnaam aan de hand is, want we komen verschrikkelijk veel tekort." Na een sterk weekend - voor Williams' 2018 doen - in Monza, waar zowel Stroll als Sirotkin punten scoorde, staat het team weer met beide benen op de bodem. "We hebben het één en ander geprobeerd maar het mocht niet baten. In mijn laatste run ging ik er even af, omdat ik laat remde maar de auto gewoon niet deed wat ik wilde."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden