© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams tast in duister na beschamend optreden Stroll

28 nov. 2017 07:03 Ruud Dimmers 0 reacties
Wederom kende Lance Stroll een dramatische Grand Prix. Was hij in Brazilië al compleet nergens, in Abu Dhabi werd het nog veel erger. Het team van Williams kon na afloop van de race geen verklaring geven.

Williams wil in 2018 meer zien van Stroll

Het seizoen van Lance Stroll kende een erg grillig verloop. De eindconclusie is dat het op een enkele uitschieter naar boven toe voornamelijk een moeizaam jaar was. In Abu Dhabi kwam daar een achttiende en laatste plaats bij.

Stroll worstelde de hele race met de auto en zichzelf en maakte uiteindelijk drie pitstops. De meeste andere coureurs kozen voor slechts één stop. Paddy Lowe, technisch directeur van Williams, had geen directe verklaring voor de totale offday van Stroll.

"Hij had moeite met zijn balans en kreeg de auto niet goed werkend. We moeten nu analyseren waar het misging en ook de banden analyseren. Voor alle coureurs was het lastig vanwege de bandentemperaturen. Lance had er erg veel last van en had dit weekend de snelheid niet. We moeten nu boven water krijgen waar dat aan lag."

Tijdens de kwalificatie was Stroll meer dan één seconde langzamer dan teamgenoot Felipe Massa. De Canadees reed met een iets oudere specificatie van de motor, maar volgens Lowe was dat niet de oorzaak van de gigantische verschillen.

De start van Stroll was nog in orde, maar zijn gevecht met Grosjean verliep moeizaam. Net als in Brazilië blokkeerde de jonge Canadees een wiel en had daardoor een flatspot. Dit betekende een vroege eerste stop.

"Lance blokkeerde een wiel en maakte een vroege stop. Op de hardere compound ging het vervolgens slechter en kwam hij niet in zijn ritme. Uiteindelijk wisselde hij terug naar de zachtere compound, een beslissing waar wij als team achter stonden omdat hij snelheid miste."

Volgens Lowe speelt de onervarenheid zijn coureur parten. "Lance erkende zelf dat sommige problemen komen door een gebrek aan ervaring. Ondanks zijn tegenslagen maakt hij er altijd het beste van."

De technisch directeur was wel kritisch op Stroll en eist volgend jaar meer van zijn coureur. "Ja, ik denk dat we dingen hebben om aan te werken en dat geldt ook voor Lance." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen