Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams-teambaas: "Albon wordt erg onderschat"

Alex Albon maakt indruk op de leiding van Williams. De voormalig Red Bull-coureur ontvangt complimenten van James Vowles, de nieuwe teambaas van het Britse Formule 1-team.

Het Formule 1-seizoen van Alex Albon is dan ook relatief sterk. Williams, het iconische team dat de afgelopen jaren steevast in de achterhoede rijdt, staat anno 2023 op de zevende plaats in de constructeursstand met 11 punten. Allen gescoord door de Thais-Britse coureur. P7 klinkt niet hoog, maar regelmatig in de punten rijden is een sterke vooruitgang voor Williams en daar kan teambaas James Vowles zijn coureur voor bedanken. De voormalig Mercedes-prominent zet Albon naast de allergrootsten in de koningsklasse. "Ik heb met veel wereldkampioenen gewerkt. Alex doet niets fout als hij onder druk staat van enorm snelle auto's achter zich", laat hij weten in de Beyond the Grid podcast . Vooral het optreden van Albon in Canada maakte een diepe indruk op Vowles. "Het werk wat hij daar verrichte in het plaatsen van zijn auto was heel erg slim - en dat weet hij zelf ook. Zelf is hij niet zo iemand die dit optreden van de daken schreeuwt, maar voor mij was dit een kampioenwaardig optreden."

Williams richting voorkant F1-grid?

Upgrades bleven uit voor Williams in de beginfase van het seizoen, maar toch kon Albon regelmatig meedoen aan Q3 van de kwalificatie, terwijl er ook op zondag af en toe punten worden gescoord. Vowles vindt dat zijn coureur de FW45 op de absolute limiet rijdt. "Dat doet hij ongetwijfeld en dat is ook precies wat je hoort te doen als coureur. Hij wordt naar mijn mening erg onderschat, maar ik ben ontzettend blij dat hij voor ons rijdt en dat ook blijft doen de komende jaren", aldus Vowles, die hierbij hint op een langere samenwerking dan alleen eind 2024, wanneer zijn huidige contract afloopt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"