Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Williams-teambaas is glashelder: "Sainz is ons belangrijkste doelwit"

Williams wil dolgraag Carlos Sainz aantrekken. Teambaas James Vowles geeft na de derde vrije training in Canada toe dat de Spanjaard zijn hoofddoel is voor 2025.

Sainz Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De toekomst van Carlos Sainz is een belangrijk onderwerp in de Formule 1. De Spanjaard moet aan het einde van het seizoen noodgedwongen vertrekken bij Ferrari en is op zoek naar een nieuwe werkgever. De deuren bij Red Bull en Mercedes zijn inmiddels gesloten, waardoor Stake F1/Audi en Williams de belangrijkste opties lijken te zijn. Williams-teambaas James Vowles bevestigt nu bij Sky Sports dat Sainz zijn hoofddoel is.

"Carlos is ons belangrijkste doelwit", stelt Vowles, die ook een grapje in huis heeft. "Ergens tussen nu en december zullen jullie het weten. Op een serieuze noot denk ik dat de markt zich ergens in de komende vier weken gaat vormen. Dat is de tijdspanne waar we nu in werken."

Daarna volgen de complimenten van Vowles. "Sainz is een racewinnaar die vorig jaar tegen alle verwachtingen in Max Verstappen op geweldige wijze versloeg in Singapore. En dat was niet de eerste keer. Hij is slim en ontzettend snel. Kijk naar China dit jaar. Carlos crashte in de kwalificatie, kon zich resetten en alsnog Charles Leclerc verslaan in dezelfde omstandigheden. Dat laat zien hoe sterk hij is en ik denk dat elk team gelukkig zou zijn als ze hem in hun team kunnen verwelkomen."

Succes

Maar wat voor verkooppraatje heeft Vowles dan in huis? Wat heeft Williams te bieden? "Mijn charme en mijn gevoel voor humor. Er is een reden waarom ik bij Mercedes ben weggegaan. Het Williams van nu is nog niet geëvolueerd. Allereerst staat Sainz op ons lijstje, omdat we erop voorbereid zijn om een van de beste line-ups van de grid te hebben. Dat zou een nieuwe periode kunnen inluiden. We investeren honderden miljoenen om dit team terug naar succes te brengen."

Vowles gelooft echt in het project. "Daarom ben ik ook van team gewisseld. Op de achtergrond hebben we een aantal fantastische mensen vastgelegd en zij gaan in de komende weken langzaam beginnen. Het is een mooie reis. We gaan nu de resultaten zien van het harde werk van de afgelopen twaalf maanden. Dat geeft me redenen om comfortabel te zijn en vooruit te denken. Williams heeft jarenlang tiende gestaan en eindigde vorig jaar als zevende. Het seizoen begon niet zo goed, maar houdt ons in de gaten. We gaan iedere race beter presteren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training