Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams-teambaas geeft update over zwaarbeschadigde bolide van Sargeant

Voor Williams kwam het doemscenario uit tijdens de eerste vrije training in Japan. Logan Sargeant vloog er hard af en beschadigde zo de gerepareerde bolide, terwijl het team uit Grove nog steeds geen reservechassis bij zich heeft. James Vowles geeft een update over de schade.

Sargeant Japan FP1 crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het verhaal van Williams is bekend. Het team uit Grove heeft geen reservechassis en zag Alex Albon keihard crashen in Australië. Hij verving teamgenoot Logan Sargeant voor het restant van het weekend, waarna Williams hard aan de slag ging om het zwaarbeschadigde chassis te repareren. Sargeant kon zo tijdens de eerste vrije training in Japan weer in actie komen, maar vloog er op zijn beurt opnieuw keihard af. Teambaas James Vowles onthult tegenover onder meer RacingNews365 hoeveel schade er is.

"Er is ontzettend veel schade", vertelt een zichtbaar gefrustreerde Vowles. "Het chassis is gelukkig in orde, maar de rest, denk aan de ophanging en de versnellingsbak, is kapot. Het wordt lastig om de tweede vrije training af te werken, al doen we ons best om de auto weer naar buiten te sturen. Toch gaat het even duren."

Hoe kwam de crash tot stand? "Boven op de heuvel had hij moeite om zijn positie op de baan te zien. Hij leek zich niet te realiseren waar hij reed ten opzichte van het gras aan de buitenkant en raakte het gras met een wiel. Ik heb de afgelopen weken constant met hem gesproken, want dit is het moment dat je de coureur dichtbij je moet houden. We plaatsten hem in een moeilijke situatie, maar hij kwam met een goede mindset hier naartoe. Wat je hier hebt gezien, is geen rijdersfout, want ik denk dat Logan en Alex de limieten opzochten. Het was een andere, frustrerende fout. Hij reed niet op de limiet van wat de auto kan."

Update: Inmiddels is duidelijk dat Sargeant de tweede vrije training mist. Er is te veel schade aan zijn Williams.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"