Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Williams-teambaas verklaart ontslag Sargeant

Logan Sargeant is per direct zijn Williams-zitje kwijtgeraakt na zijn crash in de derde vrije training op Zandvoort. Teambaas James Vowles verklaart de beslissing.

Sargeant crash & fire FP3 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Groot nieuws op dinsdagavond: Williams heeft Logan Sargeant per direct de laan uitgestuurd. De Amerikaan crashte hard tijdens de derde vrije training op Zandvoort en zorgde zo voor veel schade aan de geüpdatete bolide. Teambaas James Vowles heeft daarom besloten hard in te grijpen en Williams-junior Franco Colapinto de kans te geven het seizoen af te maken. De Argentijn maakt in Italië zijn officiële debuut tijdens een Formule 1 Grand Prix.

Vowles verklaart het besluit. "Het is geen lichte beslissing om een coureur halverwege het seizoen te vervangen, maar we geloven dat het Williams de beste kans geeft om de rest van het seizoen om punten te strijden. We hebben net een grote upgrade aan de auto doorgevoerd en moeten elke kans op punten maximaal benutten in een opvallend competitieve strijd in het middenveld. We geloven ook in het investeren in jonge coureurs in de Williams Racing Driver Academy en Franco krijgt een fantastische kans om te laten zien waartoe hij in staat is in de laatste negen races van het seizoen."

"Dit is ongetwijfeld ongelooflijk zwaar voor Logan, die alles heeft gegeven gedurende zijn tijd bij Williams, en we willen hem bedanken voor al zijn harde werk en positieve instelling. Logan blijft een getalenteerde coureur en we zullen hem steunen om zijn racecarrière in de toekomst voort te zetten. Ik weet dat Franco veel snelheid potentieel heeft en we kijken ernaar uit om te zien wat hij kan doen in de Formule 1."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe